Filmy

Zoë Kravitz se vydává na režisérskou dráhu

Talentovaná dcera slavného muzikanta a hvězda stříbrného plátna rozšiřuje oblast svého kariérního působení. Zoë Kravitz se usadila do režisérského křesla a přináší svůj debutový celovečerní snímek Blink Twice. O čem bude a proč by vám neměl uniknout? 
Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Zoë Kravitz na LACMA Art + Film Gala, 2018
Pětatřicetiletá dcera muzikanta Lennyho Kravitze a herečky Lisy Bonet o sobě dávala dosud vědět především jako herečka a hudebnice. Naposledy jste ji mohli vidět ve filmu Batman (2022) v roli Catwoman nebo v thrilleru Kimi (2022). Za sebou má i režisérskou zkušenost z oblasti hudebních videí. Nyní se však odhodlala natočit svůj první celovečerní film, jehož původní název Pussy Island byl nedávno přejmenován na Blink Twice. 
„Příběh jsem začala psát v roce 2017,“ uvedla Kravitz pro magazín Deadline v roce 2021 o scénáři, který napsala spolu s E. T. Feigenbaumem. „Jako žena obecně a žena v této branži jsem zažila dost ostré chování opačného pohlaví. Původní název filmu byl zpočátku trochu vtip. Mělo se to celé odehrávat na místě, kde jsou večírky a kam muži přivádějí ženy a scházejí se. Příběh se ale vyvinul v něco jiného a název nesl více významů. Narážel na sexuální politiku určitého místa a atmosféru časů, o kterých tvrdíme, že už jsou dávno pryč. Lidé se vyvíjejí a mění, ale u mnoha z nich se špatné chování nijak nevytratilo.“

O čem film bude a kdo se v něm objeví?

Thriller s provokativním podtextem Blink Twice je příběh mladé ženy, která naváže velmi nebezpečný vztah s charismatickým miliardářem. Na pozvání se vydá na jeho soukromý ostrov, kde ovšem zjišťuje, že její hostitel skrývá temné tajemství. Film je nabitý napětím i erotikou. Hlavní roli hraje Channing Tatum, se kterým Kravitz tvoří od roku 2021 pár i ve skutečném životě. Ve filmu se objeví také další herecké osobnosti jako třeba Naomi Ackie nebo Alia Shawkat.
Zoë Kravitz platí bezesporu za jednu z nejzajímavějších a nejtalentovanějších osobností současného Hollywoodu a její odvážná prvotina Blink Twice by mohla být další úspěšnou kapitolou v její kariéře. Do amerických kin vstoupí pravděpodobně 23. srpna 2024. Kdy snímek uvidíme my, je zatím ve hvězdách, ale čekání určitě bude stát za to.