Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Filmy

Zoë Kravitz se vydává na režisérskou dráhu

Kristýna Jandová2. 2. 2024
Talentovaná dcera slavného muzikanta a hvězda stříbrného plátna rozšiřuje oblast svého kariérního působení. Zoë Kravitz se usadila do režisérského křesla a přináší svůj debutový celovečerní snímek Blink Twice. O čem bude a proč by vám neměl uniknout? 
Zoë Kravitz na LACMA Art + Film Gala, 2018
Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Zoë Kravitz na LACMA Art + Film Gala, 2018
Pětatřicetiletá dcera muzikanta Lennyho Kravitze a herečky Lisy Bonet o sobě dávala dosud vědět především jako herečka a hudebnice. Naposledy jste ji mohli vidět ve filmu Batman (2022) v roli Catwoman nebo v thrilleru Kimi (2022). Za sebou má i režisérskou zkušenost z oblasti hudebních videí. Nyní se však odhodlala natočit svůj první celovečerní film, jehož původní název Pussy Island byl nedávno přejmenován na Blink Twice. 
„Příběh jsem začala psát v roce 2017,“ uvedla Kravitz pro magazín Deadline v roce 2021 o scénáři, který napsala spolu s E. T. Feigenbaumem. „Jako žena obecně a žena v této branži jsem zažila dost ostré chování opačného pohlaví. Původní název filmu byl zpočátku trochu vtip. Mělo se to celé odehrávat na místě, kde jsou večírky a kam muži přivádějí ženy a scházejí se. Příběh se ale vyvinul v něco jiného a název nesl více významů. Narážel na sexuální politiku určitého místa a atmosféru časů, o kterých tvrdíme, že už jsou dávno pryč. Lidé se vyvíjejí a mění, ale u mnoha z nich se špatné chování nijak nevytratilo.“

O čem film bude a kdo se v něm objeví?

Thriller s provokativním podtextem Blink Twice je příběh mladé ženy, která naváže velmi nebezpečný vztah s charismatickým miliardářem. Na pozvání se vydá na jeho soukromý ostrov, kde ovšem zjišťuje, že její hostitel skrývá temné tajemství. Film je nabitý napětím i erotikou. Hlavní roli hraje Channing Tatum, se kterým Kravitz tvoří od roku 2021 pár i ve skutečném životě. Ve filmu se objeví také další herecké osobnosti jako třeba Naomi Ackie nebo Alia Shawkat.
Zoë Kravitz platí bezesporu za jednu z nejzajímavějších a nejtalentovanějších osobností současného Hollywoodu a její odvážná prvotina Blink Twice by mohla být další úspěšnou kapitolou v její kariéře. Do amerických kin vstoupí pravděpodobně 23. srpna 2024. Kdy snímek uvidíme my, je zatím ve hvězdách, ale čekání určitě bude stát za to.
Zoë Kravitz, únor 2023
1 / 11
Zoë Kravitz, únor 2023
Foto: Getty Images