Filmy

Jeremy Allen White: Od rebela k hollywoodskému idolu

Herec s tváří nevinného chlapce a ďábelským úsměvem si získal srdce fanoušků po celém světě. Jeremy Allen White se proslavil rolí zlomyslného Lipa Gallaghera v seriálu Hříšníci a za své účinkování v seriálu Medvěd sklidil již dva Zlaté glóby a Cenu Emmy. Co o něm víme? 
Foto: Frazer Harrison/Getty Images
Jeremy Allen White na 75. Cenách Primetime Emmy v L. A. , 2024
Jeremy Allene White se narodil v New Yorku a už v dětství si zamiloval herectví a tanec (balet a step). V osmnácti letech, ihned po střední, se přímočaře přestěhoval do Los Angeles, aby se mohl vydat na hereckou dráhu. Průlomovou se pro něj stala role Lipa Gallaghera v seriálu Hříšníci, za jehož ztvárnění získal hned několik ocenění. Kromě zmíněného seriálu se White blýskl také v řadě dalších filmových a seriálových projektů. 
V roce 2022 nastoupil do seriálu Medvěd, kde ztělesnil Carmyho Berzatta, šéfkuchaře věčně bojujícího s démony minulosti a vedením rodinné restaurace. Toto účinkování mu vyneslo ovace kritiků, ale i prestižní ceny. 
Díky své nepřehlédnutelné vizáži a talentu se zároveň objevil v kampani značky Calvin Klein. Výběr jeho nejlepších rolí? Tady je!

Hříšníci (2011-2021)

Lip je chytrý a charismatický mladý muž, který se ale potýká s vážnými rodinnými problémy a také závislostí. Seriál Hříšníci (Shameless) se odehrává na chicagském South Side a je proslulý svým cynickým humorem, realistickým zobrazením chudoby a nejrůznějších podob závislostí. Sice vám při jeho sledování půjde chvílemi mráz po zádech a jindy se budete zatraceně bavit, ale garantujeme vám, že se od téhle podívané nebudete chtít odpoutat.

After Everything (2018)

Elliot (Jeremy Allen White) a Mia (Maika Monroe) tvoří pár, jenže čelí tragické události, co navždy změní jejich životy. Film After Everything je plný emocí, humoru i naděje. Skvělé herecké výkony a chytlavý příběh vás vtáhnou do děje a donutí zamyslet se nad životem, láskou i ztrátami. 

The Rental (2020)

Dva páry míří na víkend do krásného domu na pobřeží. Vysněná dovolená se ale brzy promění v noční můru, jelikož se zde začnou dít podivné a dost znepokojivé věci. Atmosféra houstne a paranoia se stupňuje, když se odkrývají tajemství o vile i těch, co v ní v minulosti bydleli. Thriller, jehož režie se ujal Dave Franco, vás dostane.

Železní bratři (2023)

Železní bratři zavedou diváka do světa wrestlingu. V biografickém filmu ztvárňuje White Kerryho Von Ericha, jednoho z bratrů, kteří se pod tvrdým vedením svého otce vypracovali mezi legendy wrestlingu. V hlavních rolích se objeví i Zac Efron, Harris Dickinson a Lily James.

Medvěd (2022-2024)

Seriál Medvěd vás zavede do rozpálené kuchyně chicagské italské restaurace, kde se šéfkuchař Carmy Berzatto snaží oživit rodinný podnik. Po tragické smrti svého bratra totiž zdědí zanedbanou restauraci s dluhy a demotivovaným personálem. Humorné momenty střídají vážné okamžiky, přičemž dynamická kamera zachycuje hektický chod restaurace. První dvě série si už teď můžete pustit na Disney+. Třetí sezony bychom se měli dočkat v létě!