Design

Cesta k budoucnosti bez kouře

V módě se množí parafráze ať už konkrétních střihů, nebo stylů určité dekády. Pomáhají nám reflektovat minulost a vidět tak i kousek budoucnosti. Tu bez kouře spolu s novým bezdýmným zařízením VEEV vyhlíží přepracování klasického křiváku od značky TRK Terezy Rosalie Kladošové, který na Designbloku doprovodil i unikátní solitér. 
Foto: courtesy of TRK studio
„Vypadá jako malířské plátno a je vyrobena z tvrdé bavlny s vysokou gramáží. Na některých místech je její umělecký charakter přiznaný. Jde vlastně o parafrázi opravdové motorkářské bundy. Její součástí jsou i speciální poutka pro umístění bezdýmného zařízení VEEV," popisuje svou kreaci návrhářka. Bunda je určená pro jízdu na elektromotorce, kterou autorka sama vlastní a často venčí na dlouhých jízdách. 
Kousek vznikl v exkluzivním partnerstvím se značkou IQOS, která pracuje na vizi budoucnosti bez dýmu, kouře a zápachu svými alternativami k cigaretám. Ty oceňuje i sama Kladošová, jízdu na motorce si totiž užívá i skrze rozmanité vůně prostředí, kterým právě projíždí. „Když jezdím na motorce, opravdu cítím obrovskou svobodu a radost z jízdy. Užívám si změny vůní, které kolem mě proudí. Každý měsíc voní jinak, rána a večery mají různé vůně," dodává.
Foto: courtesy of TRK studio
Exkluzivní návrh se dostal až do speciální instalace na Designbloku s názvem Cesta k budoucnosti bez kouře. Pro účely instalace si Tereza Rosalie Kladošová připravila i další solitér. Z vrácených bezdýmných zařízení IQOS, které jsou určeny k recyklaci, vytvořila designérka i umělecké přepracování motorkářské helmy. „Přilba se nabízela k motobundě jako doplněk, který bude interpretovat možnosti recyklace přípravků na užívání tabáku v rámci celkového konceptu cesty k budoucnosti bez kouře. Pracovala jsem nejen s různými barvami zařízení, ale také s jejich barevným příslušenstvím. Tvar přilby tak díky tomu působí futuristicky,“ vysvětluje Kladošová. Celá instalace se tak stala plejádou barev přesně ve stylu odvážné české návrhářky. Budoucnost v jejím pojetí je pestrá a plná zajímavých výzev i výjimečných okamžiků.  
Do barevných fantaskních vizí pozitivně se formující budoucnosti se však můžete vydat i po skončení mezinárodního veletrhu designu. Zařízení VEEV i IQOS také hrají rozmanitými barvami a jejich příchutě vydávají vůni, která je příjemná a neblokuje smysly. 
Nový VEEV ONE se vyznačuje se kompaktní keramickou technologií nahřívání, která zajišťuje konzistentní chuť, a systémem detekce nízké hladiny e-liquidu, který zabraňuje chuťovému pocitu spáleniny. K dispozici je v až pěti barvách. Pro ty, kdo vyžadují snadné používání, je k dispozici také jednorázová e-cigareta VEEV NOW.
Foto: courtesy of TRK studio