Vogue Vánoce

Vánoční dárky podle horoskopu: Hvězdné tipy pro rozevláté Blížence

Sportovec, lenoch, umělec, samotář i hvězda společnosti. Hrdá módní ikona i požitkářský nositel vytahaných tepláků. Pravidelně nemá co na sebe, ale pro záplavu kabelek, bot a šatů dveře od šatníku nedovře. Přitom sní o prostém životě v uklizeném bytě lemovaném knihovnami. Takže čím naženete radost Blíženci?
Foto: Getty Images
collage: Emma Kotian
Snažit se vystihnout Blížence a jeho potřeby, to je jako pustit si zrychleně dokumentární film o stavu horského potoka za globálního oteplování. Chvíli zurčí čistý potůček mezi kameny, aby se vzápětí valily kalné bouřlivé vody, a než z toho napětí vůbec vydechnete, voda zmizí úplně a na dně se plácá jen pár pár rybek v těžké depresi. 
Podobně proměnlivě to má Blíženec i se svým vztahem k hmotným objektům vůbec. V jisté části svého života hromadí předměty, které naplňují jeho zájmy. Jakmile ho přestanou bavit, zapomene na ně, aniž by je zlikvidoval, a přeletí někam úplně jinam. Časem se probere, zjistí, že je zavalen hmotou, která ho tíží, a snaží se z jejího pouta vymanit. Průběžně s ní bojuje pomocí recyklačních kontejnerů, ale mnohem raději prchá někam jinam, kde se mu líp dýchá.
Jako dárek proto logicky uvítá věc, která se průběžně spotřebovává a brzy zmizí. Navíc by měla posloužit ke zdokonalení jeho zevnějšku, k přetváření světa kolem nebo k zábavě a už vůbec by neměla skýtat příslib nějakého závazku. Kazeta líčidel, parfém nebo pytlík exotického koření, to je to pravé, když přemýšlíte nad hmotným dárkem pro Blížence. Jakmile mu věnujete cokoliv závažného tzv. na památku, koledujete si o rychlý propad objektu i vzpomínky na něj na smetiště dějin.  
Ideální pro tohle vzdušné znamení je dárek, který bude znamenat společnost, zábavu a hýčkání. Ano, věnujte zážitek! Dva lístky na peckovní koncert, poukázku na masáž, pedikúru a manikúru. Voucher na víkendový pobyt nebo degustační večeři pro dva. Blíženec hned pookřeje a bude se těšit! Ale pozor! Datum plnění musí být dostatečně vzdálené – na příští tři týdny má už všechny večery zadané a jen byste mu hodili vidle do záměrů a plánů. A taky mu nekupujte předplatné na kurzy či do divadla na celou sezonu. To je příliš svazující, tedy nudné.