Vogue Vánoce

Kosmetické dárky, které budete chtít nejen dát, ale hlavně dostat

Chcete darovat pod stromeček kosmetiku někomu, kdo krásou doslova žije? Vy si tedy troufáte: časopisy i sítě jsou zaplavené tipy na péči o pleť, vlasy, parfémy a make-upy. Jak v tom všem najít ten pravý dárek? Takový, který i největšímu beauty junkie rozsvítí oči a díky němuž vás začne brát jako svého nejmilejšího obdarovávače? Nejlepší nápovědou vám bude ultimátní průvodce kosmetickými dárky podle beauty redaktorky. 
Foto: archiv značek
Collage: Emma Kotian

Make-up

Nejpopulárnější beauty kategorie nabízí spoustu dekorativních přípravků, kterými můžete ohromit. Vedle fyzických dárků můžete darovat soukromý one-on-one kurz líčení – tady mohu všemi deseti doporučit ten od Lucie Janků. Jedna z nejlepších make-up artistek v Česku se vám bude věnovat a naučí vás, nejen jak a čím se máte líčit, ale projde s vámi i skincare rutinu a poradí, co se pro vás hodí a čemu a proč byste se měli vyvarovat. Ten základní trvá cca 3 hodiny, ale domluvit se můžete na mnohem delším kurzu i na společných nákupech. A pak tu samozřejmě máme vánoční limitované sety a sady must-have výrobků, se kterými nemůžete u nikoho šlápnout vedle. Tyto nadchnou každého. 

Péče o pleť

Sky is the limit, pokud jde o kosmetiku na obličej. Nabízejí se samozřejmě vouchery na exkluzivní ošetření od profesionálů, tady určitě doporučuji kosmetický obřad od Swiss Perfection v hotelovém spa Four Seasons. Po hodině uvidíte neuvěřitelný efekt bez ohledu na to, jakou variantu procedury si vyberete. Ale protože jsou Vánoce, vsaďte na Cellular Exclusive Lift Concept s jedinečnou technikou a přípravky, po jejichž aplikaci mizí vrásky i stres. Pod stromeček se pak nabízejí limitované edice, např. noční sérum od Chanel, právem přezdívané 8 hodin spánku v lahvičce (teď je k dostání v koženo-tvídovém pouzdře) nebo celá zlatá řada (ano, je v ní skutečně 24karátové zlato) od La Prairie. Nikdy nepochybíte černým kelímkem s krémem Crema Nera od Armaniho ani ucelenou řadou Black Diamond od předního plastického chirurga z londýnské Harley Street. 

Vůně

Toto je velmi ošemetná kategorie, kde více než kdekoliv jinde můžete velmi snadno sáhnout vedle. Ovšem ne s Vogue tipy. Objednat můžete pro své milované parfém na míru od in-house parfemáře Louis Vuitton, jehož součástí jsou osobní konzultace v ateliéru v Grasse, během nichž Jacques Cavallier najde tu nejlepší kombinaci těch nejlepších ingrediencí právě pro dotyčnou osobu. Výsledkem je kufr – samozřejmě s monogramem LV – s vůněmi na míru ve velkých i cestovních flakonech. Je to neskutečný zážitek, který má samozřejmě velmi exkluzivní cenu. Pro znalce a rozmazlené nosy tu je také honosná art deco šperkovnice se 14 parfémy od Azzi Glasser, parfemářky hollywoodských hvězd. Vedle velikosti balení nadchnou samozřejmě samotné vůně, mezi nimiž si každý najde tu svou. Wow efekt rozhodně zajistí maxi flakon Chanel No. 5, skoro litr kultovní vůně si najde své čestné místo u kohokoliv. 

Vlasy

V této kategorii jsou volby těch nejlepších dárků docela jasné. Nejdřív si zjistěte, zdali má dotyčný kultovní fén od Dyson, a pokud ne, kupte ho v limitované edici. A jestli ho už má, pořád ještě zbývá na výběr bezdrátová žehlička nebo styler Airwrap. Vždycky se trefíte s kvalitním kartáčkem z přírodních štětin, fancy doplňky a tím nejlepším stylingem, který používají všichni od Kate Moss, Naomi Campbell, Cindy Crawford až po členy britské královské rodiny.

Hi-tech

Nejmladší, ale také nejrychleji rostoucí beauty kategorie a její top produkty nadchnou všechny milovníky technologií a těch, kdo se nespoléhají jen na kosmetiku v kelímku. Když už budete kupovat LED masku, tak nejlepší a nejpohodlnější, což je ta z pružného silikonu od FAQ. Na oční okolí moc skutečně fungujících přípravků na trhu není, ale ty od MZ Skin splňují všechno, co od hi-tech masky na oči čekáte a ještě něco navíc. Když už váš blízký LED masku na obličej vlastní, vyberte řešení na krk, to má doma málokdo. Tady je tip jasný: límec od L.MA. Nepodceňujte ani sílu dobře nasvíceného zrcadla v elegantním designu.

Wellbeing

Do kategorie beauty dárků bezesporu patří všechno, co souvisí s pocity klidu, pohody a celkovým zdravím. Nikdy neuděláte chybu s povlakem na polštář ze stoprocentního hedvábí, protože těch není nikdy dost. Stejně jako kvalitních doplňků stravy zaměřených na kvalitu pleti, vlasů, ale také spánku nebo fungování mozku, který ve stresu dostává mega zabrat. A když si nejste pořád jisti, doplňky na zahřátí zafungují vždycky.