Valentine's Day

Milovat design. Dárky z lásky nejen k Valentýnu

Ať jste zadaní, nebo single, randíte, nebo se o to pokoušíte, únor je jako stvořený k rozdávání radosti. Připravili jsme pro vás několik tipů, které vykouzlí úsměv na tváři nejen vašim drahým polovičkám. A nezapomeňte, tohle je Valentýn nové dekády – té, ve které udržitelnost a poslání vítězí nad konzumem a marnivostí. Tak vybírejte pečlivě a podporujte lokální tvůrce a značky.
Foto: Paragraph
Foto: Paragraph
Foto: Paragraph
Paragraph je projekt ilustrátorky Karolíny Strykové, který letos opět probudila k životu. Nabízí přání a plakáty s originálními ilustracemi a krasopísmem i ručně vyrobené sešity nebo fotoalba. 
Koupíte na www.paragraph.cz.
Najde se vůbec někdo, kdo se nezamiloval do posledních kolekcí charismatické a cenami ověšené šperkařky Janji Prokić? Když už slova nestačí, pořiďte šperk – s diamantem, růženínem nebo ze zlata. 
Koupíte na www.janjaprokic.com.
Annu Marešovou a její luxusní erotické pomůcky Whoop·de·doo netřeba dlouze představovat. Dokonalý design, elegantní tvary a kvalitní produkt. Pokud si nová dekáda něco opravdu žádá, tak je to více skutečné intimity nad virtuálním světem.
Radost sobě nebo jiným uděláte na www.whoopdedoo.me.
Foto: Rückl
Foto: Rückl
Kolekce Pink ze sklárny Rückl v Nižboru navržená Rony Pleslem je sice na trhu už pár let, v posledním roce se ovšem k broušenému srdci a nápisu LOVE přidala také jednotlivá písmena abecedy. Pro partnera, rodinu nebo kamaráda vyberte například tu s jejich iniciály a pomozte tak svým blízkým založit malou sbírku českého skla.
Koupíte na www.ruckl.com nebo v galerii CZECHDESIGN.
S pořádnou a vkusnou kyticí můžete rozdávat radost každý den. Když ji navíc vyberete z udržitelných zdrojů, potěší také planetu. V květinářstvích Green Decor využívají po dobu sezony lokální farmy, v zimních měsících pak dodavatele zaručující férový přístup k lidem, kteří rostliny pěstují, a odpovědné chování k životnímu prostředí. 
Kytici můžete objednat v Green Decor na adrese Husitská 15, Praha 3 nebo Dejvická 3, Praha 6. 
Silvie Luběnová AKA Maestrokatastrof jedinečným způsobem recykluje nejen starý porcelán, ale také fotografie. Humorné koláže si teď jako dárek ke dni zamilovaných můžete vyrobit i sami, 8. a 9. února Silvie pořádá kreativní workshop, na kterém můžete přenést kus sebe a své drahé polovičky na talíř, který se stane rodinným klenotem.
Místo na workshopu si rezervujte na info@maestrokatastrof.com.
Foto: Onest
Foto: Onest
Foto: Onest
Zelený a bílý jíl sušený na slunci nebo čisticí sérum z červených řas, květů ibišku, mořské soli a fermentovaných probiotik může znít spíše jako seznam ingrediencí z předkrmu hvězdné kodaňské restaurace Noma. Pohlazení po tváři nabízí zcela přírodní česká kosmetika Onest, která se vyrábí z bylin a rostlinných olejů.
Koupíte na www.onest.cz.
Foto: Bisqit
Foto: Bisqit
Foto: Bisqit
Připomeňte se s každým douškem kávy nebo čaje s ručně vytočeným porcelánem ze studia Zuzany Holaňové a Martiny Žílové, které pod značkou Bisqit tvoří barevné minimalistické kalíšky, dózy či květináče. Jednoduché, krásné a vyrobené přímo na Vinohradech.
Koupíte na www.bisqit.cz nebo v ateliéru a showroomu na adrese Anny Letenské 8, Praha 2.
Foto: Book Therapy
Foto: Book Therapy
Foto: Book Therapy
Knihy švýcarského filozofa a zakladatele úspěšné platformy School Of Life Alaina de Bottona jsou balzámem na každou duši – ať už je šťastně zamilovaní, nebo po lásce prahnete. Graficky povedené publikace se věnují filozofii každodenního života a předkládají myšlenky bez zbytečných složitostí.
Tematicky se vám můžou hodit například knihy Sex, Relationships, Who should I be with?, ale také Am I normal?, Emotional First Aid Kit nebo Heartbreak. 
Knihy a karty School Of Life koupíte ve výběrovém knihkupectví Book Therapy na adrese Římská 35, Praha.
Hezký 45. den roku 2020, ať už pro vás znamená cokoli!