Valentine's Day

Jak získat z valentýnského večera maximum

Přeskočme ty řeči o tom, zda Valentýna slavit, či nikoliv. My s oblibou tvrdíme, že slavit by se mělo vše a často, a pokud se navíc svátek týká lásky, není důvod váhat. Proto jsme pro vás připravili malý seznam míst, která se vyplatí během dne zamilovaných navštívit.
Foto: archiv H&M

Kam si zajít před večerem

Salon Re:

Re jako recreate, remake... Místo, kde se můžete proměnit v ještě lepší sebe sama. Tak zní motto nového beauty studia Re:, kde vám rozhodně nebudou vnucovat zaběhnuté šablony krásy. Tento salon na pražských Vinohradech ocení každá žena, která nechce a nemůže ztrácet čas. „Vytvořili jsme prostor, kde vám dopřejeme masku pod oči, zatímco vám vyfoukáme vlasy. Hned potom uděláme skvělý expresní make-up a můžete vyrazit na důležité jednání, pracovní pohovor nebo rande,“ říká majitelka Teťana Babčuk.
A vypadat perfektně během pár minut se právě na svátek sv. Valentýna více než hodí, navíc se ani nemusíte objednávat měsíc dopředu, stačí se zastavit. V salonu pracují s veganskou vlasovou kosmetikou Authentic Beauty Concept i veganskými laky na nehty Gitty. Salon Re: najdete v Lublaňské ulici nedaleko stanice Metra I. P. Pavlova. Více na @re_create_yourself.

Kam zajít na večeři nebo jen na skleničku

Cafe Graff
Valentýn rovná se dobrá večeře. Proč se pouštět do netradičních plánů na večer, když láska prochází žaludkem, že? My vás dnes vezmeme na místo, ze kterého dýchá prvorepubliková atmosféra i elegance spojená s tehdejší dobou. Restaurace, kavárna a cukrárna v jednom, to je nově otevřené Café Graff, které se nachází na rohu Palackého a Jungmanovy ulice. Během návštěvy se lehce přenesete do let 1918 – 1938 a na chvíli zapomenete na realitu všedního dne. 
Za ochutnání rozhodně stojí zvěřina, pečené jehněčí koleno s rozmarýnem, slávky na bílém víně, různé druhy salátů nebo tradiční koprovka. Potěší i sladká tečka v podobě crème brûlée s vanilkou z Madagaskaru nebo hruškového závinu se švestkovou omáčkou s rumem. K jídlu se kromě domácích limonád podává víno od českých vinařů, s výběrem vám poradí sommeliér Ondřej Rajskub. Doporučujeme zarezervovat dvě místa a vychlazenou lahev šampaňského. 

Když se z valentýnské oslavy stane celý víkend

Therme Laa - Hotel & Silent Spa
Pokud večeře a návštěva divadla či kina nestačí, proměňte valentýnské oslavy v krátkou jednodenní dovolenou nebo rovnou víkendový odpočinek a zajeďte do městečka ve Weinviertelu. Od Prahy jsou to tři hodiny autem, z Brna to máte kousek. V resortu Therme Laa jsou vám kromě velkolepého vodního světa k dispozici rovnou tři saunové části. Pokud hledáte neobyčejný zážitek, nadstandardní služby, exkluzivní pocit, objednejte se do Silent Spa. Vstup je povolen až od šestnácti let, a jak můžeme podle nejlepšího svědomí stvrdit, všudypřítomnému pohodlí a magické atmosféře se nic nevyrovná. Pro docílení absolutního relaxu doporučujeme ubytování v Silent Spa hotelu. Naprostý klid, možnost objednání prosecca až na pokoj, zkrátka místo, na které se příští svátek zamilovaných rádi vrátíte.