Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Jedna sukně vládne všem

Kristýna Jandová28. 11. 2023
Jak módní přehlídky, tak ulice velkoměst dokazují, že jedním z nejoblíbenějších trendů podzimu a zimy je kožená midi sukně. Ať už dáte přednost nepřehlédnutelné metalické, nebo zvolíte minimalistickou černou, uvidíte, jak snadné je zkombinovat ji do elegantních i ležérních outfitů. 
Alexander Wang Fall 2023 Ready to Wear
1 / 3
Alexander Wang Fall 2023 Ready to Wear
Foto: Courtesy of Alexander Wang
Kožené midi sukně nechyběly na přehlídkách podzim – zima 2023 návrháře Alexandera Wanga, který předvedl jedny z nejvýraznějších motivů zvířecí srsti. Skládanou koženou midi sukni ukázal módní dům Balenciaga. Další verze tohoto trendy kousku jste mohli zahlédnout i u módních značek Balmain, Boss, Bottega Veneta, ale i Chanel, který vsadil na kůži lesklou. V kolekcích na nadcházející sezonu jaro – léto 2024 koženou midi do svých kolekcí zařadily i značky Alaïa, Altuzarra, Givenchy, Fendi i Gucci. Je tedy jasné, že tenhle trend jen tak nezmizí.
Gucci podzim/zima 2023/24
1 / 3
Gucci podzim/zima 2023/24
Foto: Getty Images
Jak sukni spárovat? K jednobarevné midi zkuste například elegantní svetr a kozačky. Pokud dáte přednost sukni s potiskem, postačí vám klasické černé tričko a blejzr. Možnostem stylingu se ale meze nekladou. Nenechte se zastrašit ani lakovanou kůží, dbejte jen na přiměřenou délku sukně a na to, aby nebyla příliš těsná. Do kanceláře se pak hodí především neutrální barvy a odstíny hnědé, které jsou tuto zimu tak populární. Kožená midi sukně je všestranná, nenáročná a může působit velmi sofistikovaně. 
Inspirovat se můžete i nedávným outfitem, který v říjnu v New Yorku vynesla Gigi Hadid. Midi sukni s efektem kůže a rozparkem spárovala s oversized bílým svetrem a kozačkami ke kolenům. Sukni v pase sepnula černým koženým páskem se zlatou sponou, která ladila s jejími zlatými šperky – masivními zlatými náušnicemi, prsteny a řetízkovým náhrdelníkem. Co na její styling říkáte?
Kožená midi sukně, KHAITE, prodává Farfetch, 2455 €
1 / 8
Kožená midi sukně, KHAITE, prodává Farfetch, 2455 €
Foto: courtesy of Farfetch