Trendy

Jedna sukně vládne všem

Jak módní přehlídky, tak ulice velkoměst dokazují, že jedním z nejoblíbenějších trendů podzimu a zimy je kožená midi sukně. Ať už dáte přednost nepřehlédnutelné metalické, nebo zvolíte minimalistickou černou, uvidíte, jak snadné je zkombinovat ji do elegantních i ležérních outfitů. 
Kožené midi sukně nechyběly na přehlídkách podzim – zima 2023 návrháře Alexandera Wanga, který předvedl jedny z nejvýraznějších motivů zvířecí srsti. Skládanou koženou midi sukni ukázal módní dům Balenciaga. Další verze tohoto trendy kousku jste mohli zahlédnout i u módních značek Balmain, Boss, Bottega Veneta, ale i Chanel, který vsadil na kůži lesklou. V kolekcích na nadcházející sezonu jaro – léto 2024 koženou midi do svých kolekcí zařadily i značky Alaïa, Altuzarra, Givenchy, Fendi i Gucci. Je tedy jasné, že tenhle trend jen tak nezmizí.
Jak sukni spárovat? K jednobarevné midi zkuste například elegantní svetr a kozačky. Pokud dáte přednost sukni s potiskem, postačí vám klasické černé tričko a blejzr. Možnostem stylingu se ale meze nekladou. Nenechte se zastrašit ani lakovanou kůží, dbejte jen na přiměřenou délku sukně a na to, aby nebyla příliš těsná. Do kanceláře se pak hodí především neutrální barvy a odstíny hnědé, které jsou tuto zimu tak populární. Kožená midi sukně je všestranná, nenáročná a může působit velmi sofistikovaně. 
Inspirovat se můžete i nedávným outfitem, který v říjnu v New Yorku vynesla Gigi Hadid. Midi sukni s efektem kůže a rozparkem spárovala s oversized bílým svetrem a kozačkami ke kolenům. Sukni v pase sepnula černým koženým páskem se zlatou sponou, která ladila s jejími zlatými šperky – masivními zlatými náušnicemi, prsteny a řetízkovým náhrdelníkem. Co na její styling říkáte?