Trendy

Připoutejte se: Začínáme nosit dvojitý pásek!

Měsíc módy, fungující jako křišťálová koule do světa budoucích trendů, nám v New Yorku naznačil jasnou vizi: dvojitý opasek. Ano, čtete správně! Tento nový trend je přesně takový, jak zní – dva opasky zkombinované do jednoho rafinovaného looku.
Foto: Helmut Lang, JW Anderson, Getty images
Daniel Roseberry předznamenal tento trend svou kolekcí haute couture pro Schiaparelli, která obsahovala korzet a bundu vyrobenou z pásků. Michael Kors se na New York Fashion Weeku stal jedním z nejvýznamnějších zastánců takzvaného double beltingu a předvedl modelky v kalhotách a sukních zapnutých dvěma pásky. Peter Do ve své druhé kolekci pro Helmut Lang nabídl rafinovanou interpretaci s dvojitým omotáním pasu, čímž vytvořil iluzi překřížených pásků. Dilara Findikoglu zase poslala na molo modelku v odvážném kousku, kombinujícím korzet a motocyklovou bundu.
Trend přetrvává i v Londýně: Jonathan Anderson z JW Anderson ve své kolekci ukázal roláky v barvách khaki a námořnické modři. Roláky zdobily dva velké pásky připomínající ty z trenčkotu.
Mezi průkopníky patří i losangeleská značka Mimchik, oblíbená u celebrit jako Emily Ratajkowski, Reneé Rapp, SZA a Addison Rae. Mimchik tento styl nabízí již od května 2023, avšak na rozdíl od Michaela Korse, který pásky vrství na sobě, Mimchik je rozmisťuje. Jeden pásek zdůrazňuje pás a druhý obtáčí boky, čímž vytváří rafinovaný efekt vrstvení. Popularita trendu nezůstala bez odezvy ani u značky The Frankie Shop, která do své kolekce zařadila plisované vlněné minisukně s dvojitým opaskem.

Double belting nosí i celebrity

Trend pásků se zdá být na vzestupu i u celebrit. Elsa Hosk se ho nebála předvést už v prosinci 2022 na Fashion Awards a to ve velmi elegantní podobě – na sobě měla sukni a podprsenku od Miu Miu osázenou kamínky a oba díly zdůraznila páskem. Camila Mendes zase vsadila na moderní a odvážný look minulý týden při propagaci filmu Upgraded. Stylistka Molly Dickinson pro ni zvolila černý outfit s šedou plisovanou minisukní, která byla ozvláštněna hned dvěma černými koženými pásky.
Dvojité opasky se stávají horkým trendem. Očekávejte, že je v nadcházejících sezonách uvidíte stále častěji – a možná budete inspirováni k jejich vyzkoušení i vy sami!
Článek v originále vyšel na www.vogue.com.