Summer Vibes

V létě do kina: tato místa vás budou bavit víc než film samotný

Nová nebo ještě neokoukaná kina, kam v létě vyrazit na film a dobrý drink? Divili byste se, kolik jich v Čechách na Slovensku máme. Vogue CS pro vás sestavila výběr těch nejzajímavějších. 

Edison Filmhub

Jeruzalémská 1321/2, Praha 1
Opravdová lahůdka, pokud se nespokojíte s průměrem a levným stáčeným vínem. Filmový klub Edison vznikl letos na jaře a za velmi krátkou dobu si získal renomé místa, kam zajít na festivalové novinky, které v kinech v obchodních domech jen tak neuvidíte. V centru hlavního města nabízí bohatý program plný vzdělávacích snímků, dokumentů i filmů, které vám nedají spát. Zkrátka neotřelý zážitek a ještě v nádherných kulisách. Promítá se až šestkrát denně, a pokud dorazíte pozdě, můžete se aspoň porozhlédnout po funkcionalistickém prostoru s drinkem v ruce. Nudit se tu rozhodně nebudete.

Letní kino v Manifestu

Na Florenci, Praha 
Letní kino se vrací i do tolik opěvovaného Manifesta. Pro neznalé, pod magistrálou přímo v centru Florence se ukrývá malé bistro městečko, kde můžete v klidu platit jen kartou a ochutnat mezinárodní kuchyni i ty nejlepší koktejly. Pokud ještě pořád nebudete mít dost, naleznete zde i pop-upy nejrůznějších návrhářů i obchodů s květinami a doplňky. My vás ovšem lákáme na něco trochu jiného, každé pondělí večer se Manifesto promění v kino, kde nikomu vadit rozhodně nebude, že si přinesete grilované krevety a belgické hranolky k tomu. Vstup je zdarma, proto doporučujeme včasnou rezervaci nebo přijít trochu dříve. P.S.: Už víte, že se staví další Manifesto i na pražském Smíchově?

Letní Film Europe kino v Berlinke SNG

Nám. Ľudovíta Štúra 4, Bratislava – Staré Mesto
Letních kin není nikdy dost. A obzvlášť nyní, v tropických vedrech. Společný program Slovenské národní galerie a společnosti Film Europe Media Company v Berlinke SNG je záležitostí pro opravdové fajnšmekry. Žánrově různorodé snímky od špičkových evropských režisérů s oceněním či nominacemi na prestižních festivalech uvidíte každou středu od července do konce srpna vždy od 20:30. A i tady se dočkáte stolku, tudíž kvalitní víno zaručeno. Prostory národní galerie jsou nádherné, a když to zkombinujete s kvalitním filmem, dokonalé letní večery máte zaručené. 

Kino Pilotů

Donská 168/19, Praha 10 – Vršovice
Jestli milujete atmosféru pražských Vršovic, jistě pro vás toto kino nebude novinkou, pro ty ostatní rozhodně (i když neradi, protože nám můžete zasednout místa) doporučujeme. Majitelé navázali na tradici místního Kina Pilotů ze 30. let a Kina Zahrádka založeného už v roce 1908, a tak do dříve opuštěné budovy zase po letech proudí filmoví nadšenci. Jak uvádějí sami provozovatelé, program je sestaven tak, aby jediným limitem výběru byl vkus rezidentních a hostujících dramaturgů, nikoliv národnost, žánr, zaměření nebo stopáž. Nezní to ideálně? A vy to běžte zjistit na vlastní oči.