Summer Vibes

35 jednodílných černých plavek, kvůli kterým si zabookujete další dovolenou

Léto oficiálně začalo a znamená to jediné: plavky! Každoroční honbu za dokonalým modelem si letos zjednodušte tím, že se vyberete jednu barvu a pak střih, který vám dodá sebevědomí a vydrží více než jen jednu sezonu. Trendy plavky pro minimalisty, vyznavače quiet luxury i okázalého glamour stylu (a kde je koupíte na jedno kliknutí) najdete ve Vogue průvodci černými jednodílnými plavkami.
Foto: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)
Herečka Romy Schneider při natáčení filmu La Piscine.
Úkol zní jasně: najít ty nejlepší plavky na léto 2023. Jednodílné. A černé. Ačkoliv zadání se zdá velmi striktní, rychle zjistíte, že letošní plavková sezona přináší spoustu mikro trendů, ze kterých si vybere naprosto každý. Bez ohledu na preferovaný styl, postavu nebo velikost. Tato sezona je ještě víc inkluzivní než všechna léta, co si pamatujete. Módní diktát už dávno neplatí, značky nabízejí pro všechny ideální plážový model zohledňující všechny možné požadavky, které na ideální plavky máme. Scénu ovládají trikiny, stejně jako rafinované zavazování na tenké šňůrky a postavu tvarující průstřihy umístěné tak, abyste se při pohledu do zrcadla rozzářili radostí a sebevědomím. Je tu samozřejmě také velká nabídka pro zapřisáhlé minimalisty a vyznavače tradičních ryze sportovních střihů, i plavky, které můžete večer zkombinovat se sukní nebo širokými kalhotami a vyrazit do města nebo na party.
Který ze sedmi klíčových trendů sezony si vyberete vy?

Na vlásku

Minimalizace se dotýká i plavek vcelku, konkrétně šňůrek. Toto léto jednoznačně platí, že čím tenčí, tím lepší. Drží plavky nejen bezpečně na ramenou, ale také průstřihy tak, aby se z nich nestaly průšvihy. 

Optické iluze

Tělo modelující průstřihy jsou skvělým způsobem, jak si vytvarovat postavu podle svých přestav a opticky si pohrát s proporcemi tak, abyste se v plavkách cítili maximálně sebejistě. Na kterou partii svého těla upozorníte, je jen na vás, stačí si vybrat mezi übersexy Muglerem, piercingem od Same, trikanami Bond Eye, zdůrazněnými boky Underdress Code nebo odhalenými břišáky s pomocí Fox Lingerie.

Trikiny

Ani jednodílné, ale dvoudílné. Trikiny se staly hitem letošního léta a díky cruise kolekci Chanel se určitě budou ještě dlouho po skončení léta vyhřívat na výsluní. Tato investice se vám rozhodně vyplatí.

Pro absolutní minimalisty

Sebemenší zdobný prvek vás ruší a na více či méně složité střihy si taky nepotrpíte, jediné, co od dokonalých plavek čekáte, je funkčnost a univerzálnost. Pak právě tyto basic modely černých plavek vcelku jsou pro vás ty pravé.

Strapless

S minimalizací ozdobných prvků i velikostí šňůrek souvisí další trend letošního léta – plavky bez ramínek. O to lépe je můžete kombinovat se šperky, a hlavně se vám výborně bude aplikovat opalovací krém. 

Rameno ven

Ne pro každou postavu se hodí plavky bez ramínek, a proto tu je ještě jedna možnost, místo dvou ramínek jen jedno. Variant je spousta, stačí si vybrat. Hlavně se nezapomínejte důsledně mazat opalovacím krémem s SPF 50+, ať na konci týdne nevypadáte jako zebra, když budete tyto plavky střídat.

Glam club 

Do některého z evropských plážových klubů, které letos dekoruje Dior, nebo do nově otevřeného Carltonu v Cannes jedině v glamour stylu. Co to znamená? U černých plavek se bavíme o jemných detailech a střizích, které by si bez váhání oblékla Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Nicole Kidman a Scarlett Johansson. Pobyt tu vody přeci neznamená pokyn změnit se z divy v nenápadnou sportovkyni.