Společnost

UMPRUM pro UKRAJINU

V pátek 4. března proběhne v Technologickém centru UMPRUM od 17 hodin benefiční večer na podporu Ukrajiny. Navazuje na benefiční aukce, kterými studentky, studenti, absolventky i absolventi školy, vyučující a další členové akademické obce podporují zemi stiženou válečným konfliktem, který nemá v moderní historii Evropy obdoby ani opodstatnění. Veškerý výtěžek putuje na charitativní konta. Přibývá také značek, které se zapojují zasíláním 100% výtěžku z prodeje.
Benefiční večer pro Ukrajinu společně pořádají ateliéry Animace a film, Ilustrace a grafika, Fotografie II a Design a digitální technologie a jejich přátelé. Kromě výstavy spojené s tichou akcí a prodejem tiskovin se můžete těšit na přednášky o ukrajinské kultuře, promítání ukrajinských animovaných filmů a koncert. Celý výtěžek ze vstupného, veškerého prodeje i aukce poputuje humanitárním organizacím na podporu Ukrajiny.
Foto: UMPRUM
Benefice UMPRUM na podporu Ukrajiny
Už od pondělí probíhají také benefiční aukce, do kterých studenti UMPRUM věnují svá díla a z nichž výtěžek rovněž putuje na podporu Ukrajiny. Až do dnešní půlnoci můžete vydražit práce studentů ateliéru K.O.V. na instagramovém profilu. Celý výtěžek bude darován neziskové organizaci Člověk v tísni na konto SOS Ukrajina. Na stejné konto zamíří také výtěžek z online dražby, kterou na sociálních sítích pořádá ateliér ilustrace. Benefiční prodej keramiky a porcelánu na instagramovém profilu pořádá ateliér keramiky a porcelánu. Oděvní ateliéry se přidávají výrobou a prodejem stužek v ukrajinských barvách a šitím ukrajinských vlajek pro instituce i jednotlivce. Výtěžek z benefiční akce v celé výši míří na účet organizace Post Bellum, výtěžek z prodeje stužek na účet Člověka v tísni. Benefiční prodej oděvů a textilních výrobků módních ateliérů a tvorby studentů ateliérů designu probíhá rovněž na sociálních sítích. UMPRUM postupně aktualizuje přehledy zapojených, podívejte se na ukázky nabízených prací.
Přidávají se také některé značky a obchody, například Lenka Kerlická z 27jewelry věnovala 100% výtěžek prodeje několika svých šperku na konto Člověka v tísni, knihkupectví Fra věnuje na stejný účet celý výtěžek z prodeje knih v tomto týdnu. Celý výtěžek z prodeje křišťálových srdcí v barvách eldor a akvamarín v období od 1. do 15. března věnuje Moser