Společnost

Nechte se o víkendu inspirovat udržitelnou módou ve Westfield Chodov

Good Festival, zaměřený na odpovědnou oděvní tvorbu a ekologický lifestyle, odstartoval ve Westfield Chodov 3. května a trvá až do této neděle 12. května. Co už představil a na co se ještě můžete těšit? 
Foto: Good Festival

Co tu ještě zažijete? 

Například v sobotu 11. května i v neděli 12. května se můžete těšit na speciální workshop s názvem Tvorba šperků z plastového recyklátu. Z promytého odpadního plastu vznikne recyklát, který můžete použít na výrobu nových věcí. Ve Westfield Chodov si můžete vyzkoušet výrobu šperku, který si pak i odnesete. Workshop startuje už v 11 hodin dopoledne a potrvá do 19 hodin večerních. Neméně atraktivní je i improvizovaná dílna na výrobu vlastní pleťové masky, která bude pro návštěvníky obchodního centra otevřená v sobotu od 11 hodin až do 19 hodin večer. V neděli 12. května v prostorách obchodního centra také proběhne takzvaná Bazar Party spojená se swapem (tedy vzájemnou výměnou ať už oděvů, nebo interiérových doplňků). K příjemné atmosféře během party bude hrát Saxofrancis, který kombinuje DJing a živou hru na saxofon. Během Bazar Party bude na místě také stylista, který vám poradí s vyběrem toho nejlepšího, nejen swapového outfitu. A že bude na co se těšit, výběrové sekáče zastoupí kultovní butiky jako Hvězdný bazar, Vintage NO Introductions a Colour Vintage. 

Tři, dva, jedna, start! 

Festival odstartoval minulý týden speciálním promítáním projektu Space Station Earth, tedy synchronizací symfonií geniálního britského skladatele Ilana Eshkeriho a unikátních záběrů z vesmíru. Ilan ostatně přijel svůj ojedinělý autorský počin do Prahy představit osobně. „Snímek Space Station Earth byl původně koncipován jako živě hraná show, jeho hlavním prvkem byla hudba. Záměrem bylo začlenit velké množství syntezátorů, symbolizující technologie a jejich budoucnost. Spojit se s diváky na takové úrovni je pro umělce radost, ale zároveň cítím velkou pokoru,“ svěřil se nám skladatel.

Po exkluzivní projekci následovala i panelová diskuze o udržitelné módě s moderátory Jitkou Nováčkovou a Petrem Šimůnkem, ale také s hosty, módními insidery, návrhářkami Janou Hořejšovou tvořící značku On The Boat, Johanou Skálovou, odborníkem na životní prostředí z Institutu cirkulární ekonomiky Stepanem Vashkevichem a digital creative managerem Vogue CS Janem Boublíkem. Večer nemohlo zakončit nic jiného než hudba.
Více informací najdete také ZDE nebo se podívejte, co jsme si z Westfield Good Festivalu vybrali my.