Společnost

Willow Smith: O novém parfému, spiritualitě a generaci Z

I když právě dnes slaví teprve jednadvacáté narozeniny, zkušeností má na rozdávání: Vybudovala si pověst skvělé zpěvačky, herečky, tanečnice, ale i influencerky a bytosti, která se nebojí říkat pravdu a povzbuzovat lidi, aby zůstávali sami sebou. Kdo jiný by měl ztělesnit sluneční bohyni, tvář parfému Alien Goddess, než právě ona? 

Nový parfém Alien Goddess od Mugler apeluje především na generaci Z, do které spadáš i ty. Jak vnímáš svoje vrstevníky?

Některých aspektů své generace si vážím, jiné mě ale hluboce znepokojují. Sama jsem součástí generace Z a vím, že se spousta mladých nechává strhnout názory jiných. Proto bych si moc přála, aby tahle generace jednoho dne otevřela oči a uvědomila si, že je něco špatně. Trávíme moře času na smartphonech, jsme svědky všech nespravedlností a svoje dojmy ventilujeme prostřednictvím sociálních sítích. Říkáme si: „Sdílím to, protože pokud to neudělám, followeři se ke mně otočí zády.“ Jenže popularita nerovná se štěstí. Myslím, že bychom měli změnit úhel pohledu a přestat se starat o to, jak se lidem zalíbit a zbytečně na sebe vyvíjet tlak. Mnohem důležitější je to, co sami opravdu chceme, a co potřebujeme na svém životě změnit. Jedině tak můžeme jednat s čistým úmyslem. Teprve ve chvíli, kdy si tohle všechno uvědomíme, může dojít ke skutečné změně.

Které ženy jsou tvými bohyněmi, tedy těmi, co tě v životě nejvíc inspirují?

Moje matka, babička a všechny ženy, které ostatním pomáhají prorážet cestu důvěry, nezávislosti a kreativity.

Spojení s přírodou a spiritualitou je hlavní vizí vůně Alien Goddess. Jak se k věcem mezi nebem a Zemí stavíš ty?

Mám svůj každodenní rituál. Ještě než se ráno podívám na telefon a začnu hrát na violoncello nebo kytaru, odstartuju den desetiminutovou modlitbou nebo meditací. Také beru do ruky hinduistický posvátný text Bhagavadgíta nebo jakoukoliv knihu zaměřenou na osobní rozvoj. Zajímám se o duchovno, zajišťuje mi pozitivní mysl na zbytek dne.

Mugler je průkopníkem odpovědného uvažování — od opětovného plnění flakonů přes ekologické získávání surovin až po používání ingrediencí z etických zdrojů. Proč je to všechno podle tebe důležité?

Věřím, že za všech okolností bychom měli se Zemí, místem, kde žijeme, zacházet s respektem a ctí. A tomu by měl odpovídat i způsob, jakým  produkty značky navrhují, jak je balí a my používáme.

Jaké poselství chceš poslat své generaci prostřednictvím vůně Alien Goddess?

Chci ukázat, že bez ohledu na to, co ostatní vykládají, může každý zůstat sám sebou a věřit vlastní pravdě — ať je jakákoliv. Chci lidem dokázat, že se nemusejí řídit pravidly ostatních jen proto, aby byli oblíbení. Jasně, ono být sám sebou může být těžší, a právě proto chci být jednou z těch, která ukazuje, že se to nějak zvládnout dá.

Jaké jsou tvoje tipy na sebejistotu?

Mně konkrétně pomáhají ranní mantry, díky nim se mám víc a víc ráda. Myslím, že čím více na sobě pracujeme, tím jde všechno ve výsledku snadněji.

Jaký máš pocit z toho, že ses stala tváří parfému od tak ikonické značky?

Jsem na to nesmírně hrdá. Tato vůně dává sílu najít svým nositelům v sobě to nejlepší, a dosáhnout tak úspěchů, které pozitivně ovlivňují svět a lidi kolem nás. Jde o poselství laskavosti, naděje a radosti.

Co byste ještě o vůni řekla? Jaká podle vás je?

Už jen to jméno — Alien Goddess, wow! Neznám žádný jiný luxusní parfém, který by měl takhle trefně originální název. Jsem z něj úplně vedle. Je to alegorie na to, do čeho jsem se sama během kariéry zahalila. Dokonale mě vystihuje. Mnoho haute couture parfémů je silných a intenzivních, Alien Goddess je ale žensky jemná, svěží a zároveň žhavá, smyslná, prostě povznášející.

Jak se podle tebe parfém Alien Goddess nosí?

I přes svůj kosmický název voní jako nádherně rozkvetlá zahrada. Je zajímavá a hodí se pro každodenní nošení!