Společnost

Všechno (ne)podstatné o ilustrátorovi Martinu Lackovi

Za největší vynález lidstva považuje lež, jestli nějaké slovo probouzí jeho fantazii, je to partenogeneze (tak samozřejmě), a kdyby si mohl vybrat jediného návrháře, který by ho oblékal do konce života, byl by to Jean Paul Gaultier. („Abych vypadal jak z Pátého elementu.“) Už Martina Lacka milujete? Ne? Tak čtěte dál. Jo? I tak čtěte dál.
Kdy naposledy jste na někoho měli crush, aniž byste ho znali osobně nebo aspoň věděli, jak vypadá – prostě proto, že co dělá, dělá sakra dobře?
Martin Lacko pro vás možná není neznámé jméno. Záleží, jak poctivě si čtete a prohlížíte tištěnou Vogue. Zřejmě jste si všimli, že pro nás ilustruje články. Mohli jste se také dočíst, že jeho nejdivočejší sen je konec kapitalismu, a kdyby mohl povečeřet s kýmkoliv (živým nebo mrtvým, skutečným nebo fiktivním), byla by to Natalia Oreiro; zůstali by doma, jenom by si nechali dovézt pizzu nebo čínu a koukali na Divokého anděla se slovenským dabingem. A možná, možná o něm nevíte vůbec nic. Tak či onak je tu dotazník, kde se o umělci, co momentálně dodělává magisterské studium na AVU v Ateliéru malířství II, dozvíte všechno (ne)podstatné.
Lacko vystudoval na UMPRUM ateliér Ilustrace a grafika. Během toho zvládl i několik stáží. Mimo jiné v ateliéru Módní tvorby. Ten sice vede Pavel Ivančic, ale o módní ilustraci se naučil nejvíce od Josefa Ťapťucha. Když v galerii níže poznáte slavné designéry (nebo dokonce sezonu), nezískáte za odměnu vůbec nic, ale dobře vy!
Podívejte se také na některé z jeho vlastních návrhů:
Ale teď už to hlavní: