Společnost

Nejlepší lék na zlomené srdce? Daniela Peštová se dělí o to, co ví o lásce

Modelka a Creative Contributor československé Vogue Daniela Peštová ví hodně o lásce, a tak se nebojí o ní promluvit. V dotazníku odpovídá na 15 otázek, které si čas od času klademe všichni.
Foto: Alexander Bel x BOYZ WORKSHOP
Kdy se cítíte milována? Protože věřím, že self-love je jedna z nejdůležitějších forem lásky, tak v podstatě stále. Díky lásce, které se mi dostává od rodiny a přátel, a té, kterou si mohu nadělit sama sobě, se cítím milována 24/7.
Nejlepší lék na zlomené srdce? Čas. A kombinace lanýžového mac & cheese a Netflixu, obojí nejlépe servírované v posteli.
Je láska opak nenávisti? Opakem lásky je lhostejnost.
Jakou nejlepší radu jste v otázce vztahů dostala? Která byla nejlepší, nevím, ale tu, kterou se snažím dát já svým dětem, je, že musí mít nejdřív rády samy sebe. Jen tak mohou do svého srdce pustit někoho jiného.
Je opravdu dobrá taktika říkat si s protějškem všechno? Ano, pokud jste měli to štěstí a váš protějšek je zároveň váš nejlepší kamarád.
Žárlíte? Ano.
Věříte na „žili šťastně až do smrti“? Ráda bych.
Byl pan Božský ten pravý pro Carrie? Carrie si může nechat pana Božského, já bych si vystačila s její sbírkou manolos.
Foto: Mark Mainz/Getty Images
Bolí láska? Pálí oheň.
Jaký je smysl manželství? Ne každému přijde smysluplné.
Byla jste tým Jennifer, nebo tým Angelina? Jennifer.
Dá se láska definovat? Láska má mnoho podob, mnoho definicí. Je to hřejivý pocit na prsou, lechtání v břiše, pocit neporazitelnosti, ale i strachu. Láska je něco, čeho když se nám dostává, je schopné z nás udělat lepší verzi nás samých.
Je pravda, že kdo miluje, obětuje vše? Kdo miluje, je ochotný obětovat vše.
V čem je jiná láska po měsíci vztahu a po patnácti letech? Po měsíci vztahu jste šíleně zamilovaní, po patnácti letech už jen šílíte.
Nepřehání to trochu Odetta v Labutím jezeře, když umírá z nešťastné lásky? Přehání, protože pro jedno kvítí slunce nesvítí, takže radím odrazit se ode dna, oprášit dancing shoes a zpátky do víru tance.