Novinky

Palmy a vlny podle Natálie Nepovímové

Máme skvělou zprávu pro všechny milovníky lokální, a přece cenově dostupné módy: pražské studio módní designérky Natálie Nepovímové se otevírá veřejnosti. Kdy? V úterý 16. května, přesně v 18 hodin. Adresa? Jagellonská 8. Místo, ve kterém designérka tvoří, tak nyní dostane ráz showroomu a stane se dějištěm pop-upů. Ten první bude zasvěcen kolekci SS23 Oficina~Playa.
V kolekci Oficina~Playa se mísí středomořská romantika s městskou uspěchaností. Kromě toho je zde zachycen také autorčin přechod od konceptuální designerské tvorby k nositelnému oděvu. „Myslím, že až nyní je kolekce aktuální. Lidé si mohou věci vyzkoušet a taky rovnou koupit. U jednotlivých produktů jsem se věnovala dotažení výroby, testování materiálů a procesu barvení i různých technologií,“ říká o své nejnovější tvorbě Natálie Nepovímová. 
Kolekce je přitom rozpracovaná do více nositelných, cenově dostupnějších kousků. Jedná se o košile, topy, kalhoty, sukně, tašky nebo třeba merch v podobě kšiltovky (ta je pojatá jako kvalitní produkt zachovávající nadsázku, humor a náladu kolekce).
Co návrhářku k vzniku kolekce, ze které dýchá léto, inspirovalo? Stáž na Mallorce, kam se následně vrátila, avšak  již v doprovodu umělkyně Veroniky Čechmánkové. Díky tomu vznikla série snímků, přičemž nejde o klasické komerční fotografie, což pomyslně završuje celý proces Natáliina kreativního vývoje.
„S Veronikou jsme se snažily v rámci editorialu vystihnout celý koncept kolekce, atmosféru, náladu a jakousi bezstarostnost. Znázorňuje střet kontrastů — realit hravosti a přirozenosti, ale i umělosti, která působí v harmonii a celku. Stejně tak jako se tyto prvky prolínají v celé kolekci. Pro styling jsme zvolily šperky designérky Milevy Testas z Mallorky, se kterou se osobně znám,” poodhaluje Natálie vznik vizuálu. 
K samotné kolekci vznikly šperky od Ondřeje Stáry, Natáliina spolužáka z UMPRUM. Společně s dalším spolužákem Cyrilem Dunděrou vystoupí na openingu pop-upu. O zábavu se postará i DJka NCOL.
Foto: Tomáš Kotas
Natálie Nepovímová Pop-Up
Showroom vyplní objekty, které vznikly v pražském multidiscipllinárním studiu Palma de Alma. Instalace obsahuje uskupení objektů z polystyrenu, které jsou ve fázi hledání, zkoušení, objevování tvarů i kompozic. Koncept zrcadel pojmenovaný „Fatal Error” přitom čerpá inspiraci z chybových oken zobrazovaných na počítačích Windows. Ty studio převádí do fyzického prostoru.