Man

Sies Marjan debutuje na pánském fashion weeku

Potvrzeno, Sies Marjan bude v červnu mít svou první přehlídku pro muže v Paříži. „Jsem přesvědčený, že nastal čas, abychom debutovali na pánském týdnu módy,“ říká návrhář Sander Lak exkluzivně pro Vogue. 
„Rozhodně chceme pokračovat v této kategorii, která se stala nesmírně populární,“ dodává Sander Lak. „Jsem přesvědčený, že právě teď je ten správný čas na první pánskou přehlídku Sies Marjan.“
Foto: Victor VIRGILE/Gamma - Rapho via Getty Images
Program na pánský fashion week byl oficiálně představený dnes, Sies Marjan bude mít přehlídku 22. června.
Po sedmi letech od svého debutu je nyní Sies Marjan miláčkem publika, těší se mezinárodnímu úspěchu a patří k nejvýraznějším značkám na newyorském fashion weeku. Vyznačuje se výraznými barvami, inovativními texturami a jednoduchými siluetami. „Navrhování oblečení pro muž je pro mě přirozené, protože jsem původně studoval pánský oděv, takže se tak trochu vracím ke kořenům,“ říká Lak.
Doteď byly jeho pánské oděvy nenápadně zapracované do dámských kolekcí, ale poptávka po nich byla tak velká, že původem nizozemský designér v roce 2018 navrhl limitovanou řadu pro muže. Chystaná červnová show v Paříži bude jeho vůbec první čistě pánskou přehlídkou.
Několik looků bude možné nakoupit ihned poté, další dorazí do obchodů v listopadu.
Ještě před založením vlastní značky v roce 2016 načerpal Lak zkušenosti u takových jmen, jako je Dries Van Noten v Antverpách, Balmain v Paříži a Phillip Lim v New Yorku.