Man

Evan Mock z Gossip Girl odhaluje skincare rutinu o dvou krocích

Pohledný skejťák, ze kterého se postupem času stal model a herec, v exkluzivním rozhovoru pro Vogue hovoří o svém vztahu ke kráse, plánech do budoucna a o tom, jak zachovat chladnou hlavu v těžkých chvílích.
Skateboardista s růžovými vlasy Evan Mock je pro současnou generaci Z idolem ve všech směrech. Z prkna na kolečkách se rychle katapultoval do kampaní světoznámých módních domů a v současné době září na televizních obrazovkách jako Aki Menzies, sexuálně fluidní skejťák ze soukromé školy v rebootu Gossip Girl, kultovní klasiky z nultých let z produkce HBO Max.
Čtyřiadvacetiletý rodák z havajského ostrova Oahu strávil mládí obklopený přírodou, poznáváním tamní surfařské a skate scény. Do centra pozornosti se dostal v roce 2019 poté, co se videoklip s jeho růžově obarvenými vlasy dostal až na Instagram Franka Oceana. Netrvalo dlouho a jeho výrazný look upoutal pozornost hned několika velkých módních domů, takže nakonec skončil na přehlídkovém mole a byl hvězdou hned několika kampaní pro značky jako Calvin Klen, Louis Vuitton nebo Saint Laurent. Mezitím stihnul založit vlastní streetwear brand Sorry In Advance. A co dělá dnes? Poté, co má za sebou první spolupráci se značkou RVCA, která se zaměřuje na surfařskou výbavu, hraje v nejsledovanějším seriálu stanice HBO Max. Ani to mu ale nezabránilo, aby si našel chvilku na rozhovor přes Zoom.
Foto: Phil Oh Art Partner
Evan Mock

Jaké bylo dospívání na Havaji?

Vyrůstal jsem na severním pobřeží Oahu, hlavně kolem pláže, takže jsem byl neustále obklopený surfováním a vším, co souvisí s vodou. Lidé, mezi kterými jsem vyrůstal, mě nasměrovali a formovali mou osobnost. Na ostrově se toho tolik dělat nedá, takže surfování bylo vždy jednou z mých hlavních aktivit. Být v blízkosti těch nejlepších surfařů na světě, nejlepších fotografů a nejlepších lidí, kteří točí filmy o oceánech, mě motivovalo k tomu zajímat se o tyto věci daleko více. Všichni byli v podstatě starší než já, takže jsem měl vždycky pocit, že se učím od těch nejlepších. Všechno se to pak promítlo do mého fotografování a filmování.

Měl jste někdy období, kdy jste nesnášel svůj odraz v zrcadle?

Když jsem se přestěhoval do New Yorku a přišel o své opálení.

Jak pečujete o svou pleť?

Používám peeling a hodně hydratuji. Chladnější klima nedělá mé pleti dobře a hodně rychle se vysuší. Když jsem žil na Havaji, nemusel jsem se o pleť tolik starat, protože je tam vysoká vzdušná vlhkost. Upřímně jsem nemusel dělat téměř nic, protože hydratační krém by mou pleť zbytečně zatížil. Jakmile jsem v chladnějším klimatu, rozhodně o pleť pečuji víc.

Kolik času věnujete přemýšlení o tom, jak vypadáte?

V devíti případech z deseti přemýšlím o tom, jak vypadám a co mám na sobě, ale začal jsem se více přiklánět k funkčnosti. Přemýšlím o tom, co mám na sobě, ale ne nutně o tom, jestli vypadám dobře, nebo ne; rád se oblékám podle nálady.

Nosíte někdy make-up?

Na natáčení Gossip Girl jsem hodně času trávil v maskérně, ale když jdu na večeři nebo schůzku, make-up nepoužívám, rozhodně jsem však zastáncem, aby byl určený pro všechny bez ohledu na pohlaví.

Když máte nový účes nebo barvu, přemýšlíte o sobě jinak?

Ano, jakýkoli účes ovlivňuje automaticky to, co si obléknu. Některé outfity se hodí spíš k uhlazeným vlasům, jiné si zase vybírám k růžovému přelivu.

Jakou radu byste dal těm, kteří se necítí dobře ve své kůži?

Nejkrásnější věc, kterou můžete pro sebe udělat, je mít se rád. Od toho se pak odvíjí všechno ostatní.

Jaké máte plány do budoucna?

Snažím se teď o tom moc nepřemýšlet. Unavuje mě to. 

Do čeho vkládáte největší naděje?

Nejvíc doufám, že lidé nebudou řešit barvu kůže, rasu nebo své ego a budou spolu prostě lépe vycházet. Současná doba je strašně negativní, což se na nás může odrazit. Doufám, že se lidé budou více starat jeden o druhého.