Man

Nový MUST HAVE pánský IT trend: tašky, hodně tašek!

Konečně mohou muži vypadat, jako kdyby skutečně zvládali multitasking. Díky Harry! 
Foto: Getty Images
Je třicet nad nulou (možná i víc). Venku se roztékají celé fasády. I tak musím ven. Beru jednu, druhou i třetí tašku. Všechny jsou plátěné a ani jedna není čistá. V jedné mám notebook, v druhé zas tahám SPF krém, náhrádní boty, ponožky a zmatňovací primer, který stejně nefunguje. Poslední pohled do zrcadla vzdávám. Se všemi těmi taškami si beztak připadám jak kompras do filmu o studentech, který byl v nabídce s padesáti procentní slevou. Rezignovaně se potím - v tramvaji, v Albertu, v redakci. Pro útěchu se odebírám k telefonu, možná budou v reels feedu nová videa roztodivných pekinézů (rasa psa, google it!), které jsem ještě neviděl. Ale místo štěňat Harry Styles. A... taky vypadá jak studentský kompars z výprodeje. Na veřejnosti se Harry začal objevovat s takovým počtem přeplněných tote bags, že to začalo budit pozornost internetu. 
Co v nich má?
Je tohle nový trend?
Mobilní čajovou sadu!
A ano je.


Od té doby, co magazín Interview prozradil zpěvákovu spolupráci s a-class stylistou Harry Lambertem, který stojí například i za vizuální identitou londýnské návrhářské superstar, Harrise Reeda se na Harryho Stylese obrací zraky módních editorů častěji než uši hudebních kritiků. Když jsem nedávno slyšel jedno z jeho alb, celé, tedy od začátku do konce (who does that, right?) skoro jsem začal pochybovat, která z jeho dvou rolí je důležitější. Módní ikona, nebo hudební umělec? Mě se neptejte! 
Mně je jen příjemné, že člověk co má na to, aby platil dalšího člověka, co mu bude všechny ty věci ve všech těch taškách převážet autem z místa na místo dle přesných instrukcí si to nosí sám. Jako břímě. A teď ještě k tomu, co to znamená z heldiska vývoje módních trendů.

Jak to uvést kulantně. Oblečení někdy jednoduše netáhne, a tak stylisté velkých domů mají za úkol na catwalk pouštět co možná nejvíc produktů ze sortimentu leather goods. Neverfulky, mini, maxi a micro kabelky a taky peněženčičky, dokonce diáře a samozřejmě poudzra na telefony. Každý teď miuje Dior Homme Kima Jonese, není liž pravda? Ale nepřijde vám taky každý třetí look s více než jednou Dior Saddle bag v různých velikostech už kapánek oči vypalující? 
Foto: Adrien Dirand
Dior Homme S/S 2023
Takhle ověšený nebývá ani Harry. Tudíž, co se na začátku zdálo jako satirický titulek je ve skutečnosti odraz trendové předpovědi, skoro jak z pera forecasterů Peclers Paris. Nenoste vše v jednom praktickém batohu, to je nuda. Noste tote bag, ledvinku, micro cross body tašku a třeba ještě kufr.