Man

WishList: Barevné sako desetkrát jinak

Barevné sako na podzim? Čtete správně. Bold color je #musthave pro každého snílka nebo romantika, kterému chybí odvážný akcent v šedé realitě každodenního života. Můžete si vybrat hned z deseti variant.
Který kousek pánského šatníku vídáte na přehlídkách nejčastěji? Ano, je to sako. Mívá různá provedení, jednořadé, dvouřadé, slim, oversized, v anglickém, italském či orientálním stylu. Většinou je společenské, ale setkáte se i s vycházkovým, více neformálním typem. Látka už nemusí být jen z jemné česané vlny, používá se často příměs hedvábí, mohéru, kašmíru.
Foto: Alessandro Wiero
Berluti FW19
Foto: Daniele Oberrauch
Lacoste FW19
Foto: Filippo Fior
Hermès FW19
Co nás však tuto sezonu nejvíc potěšilo, je, že místo klasické šedé nebo černé přicházejí barvy! Značka Lacoste v kolekci pro podzim a zimu doporučuje monochromatický look, Berluti jde podobným směrem, jen nabaluje více odstínů a Marni sází na komplementární barvy a k modrému saku nabízí hořčičné kalhoty. Hermès přichází s netradičním materiálem – prošívaným vlněným flanelem a objevuje se i klasická varianta, tedy černé kalhoty, košile a jedna výrazná barva jako třeba na přehlídce Paul Smith. Výběr je jen na vás.
Autor, styling: Alexander Bel
Online editor: 
Lucie Formáčková