Man

WishList: 10 podzimních kardiganů

Nosil ho v 19. století během Krymské války britský vojevůdce a 7. hrabě z Cardiganu James Thomas Brudenell a teď můžete i vy. Vlněný kardigan, klasický kousek nejen pánského šatníku, je tuto sezonu zpět v plné síle. 
V září zachytili fotografové herečku Katie Holmes, jak se po New Yorku prochází v kardiganu oblečeném jen přes podprsenku. Tím strhla doslova lavinu a šedý svetr Khaite se stal hitem. A nebyla to náhoda, kolekce na podzim a zimu nabízejí hned několik nových variant, jak nosit nestárnoucí módní kousek, který miloval i frontman Nirvany Kurt Cobain.
Foto: Alessandro Viero
Acne Studios, FW20
Foto: Filippo Fior
Celine, FW20
Foto: Filippo Fior
Marni, FW20
Na první pohled nudný kardigan se tuto sezonu objevil u mnoha značek. Abyste v něm však nevypadali příliš šedě, Prada navrhuje vzít si jej přes oblek, rebelská Marni se zase inspirovala grungem a oversize kardigan radí obléct přes svetr – čím více barev, tím lépe. Fendi, Acne Studios a Thom Browne pak doporučují klasický mix se sakem, pokud si v chladném počasí nechcete brát kabát. A jestli vyrážíte na večírek, tak klidně s Celine ve stylu sedmdesátých let; a nezapomeňte na sluneční brýle.
Autor, styling: Alexander Bel
Online editor: 
Lucie Formáčková