Přehlídky

Vše, co musíte vědět o pánských přehlídkách na sezonu AW21

Od první menswear kolekce Rafa Simonse pro značku Prada až po začínající mladé talenty z Londýna, vybíráme to nejlepší z programů pánských týdnů módy na podzim a zimu 2021.
Foto: Seana Redmond
Módní průmysl odstartoval nový rok ve velkém stylu pánskými přehlídkami, všichni si však pokládají jednu zásadní otázku: jsou fashion weeky pro konkrétní pohlaví stále relevantní?
V loňském roce proběhla většina pánských a dámských prezentací společně. Když se ale podíváte na letošní oficiální program, zjistíte, že se módní průmysl opět vrací do starých kolejí. Na první pohled může působit trochu chudě a nepříliš organizovaně, ale stále se v něm najde spousta událostí, které byste si neměli nechat ujít. 

Pitti Immagine Uomo: 12. – 14. ledna

Prostřednictvím online přenosů na digitální platformě Pitti Connect se od 12. do 14. ledna představí pouze čtyři značky: Brunello Cucinelli, Herno, Kiton a Lardini.

Milan Fashion Week Men’s: 15. – 19. ledna

Ačkoliv je program oproti minulým sezonám značně osekaný, nebude chybět jedna z nejočekávanějších událostí – první pánská přehlídka Rafa Simonse pod značkou Prada. Doufáme, že se na mole objeví androgynní siluety a pořádná dávka grafických potisků. 
Těšíme se také na Sunnei, jež minulý rok se svou genderově neutrální kolekcí vyvolala lehké pozdvižení. Mezi nováčky patří nigerijské brandy Lagos Space Programme a Bloke, které dokonale spojují precizní krejčovinu s výraznými látkami. S výjimkou Fendi a Etro proběhnou všechny přehlídky online prostřednictvím webu Camera Nazionale della Moda Italiana.

Paris Fashion Week: 19. – 24. ledna

Přesný program bude teprve zveřejněn, ale už ten předběžný by měl nalákat každého módního nadšence. Louis Vuitton, Dior Men, Loewe a Celine zaručeně přitáhnou pozornost, stejně jako menší nové značky KidSuper, Cool™ a Boramy Viguier. Sledujte web Paris Fédération de la Haute Couture et de la Mode, kde bude již brzy představen oficiální rozvrh. 

New York Fashion Week: 13. – 18. února

Council of Fashion Designers of America potvrdil, že budou přehlídky probíhat v únoru prostřednictvím společné online platformy Runway360. Vzhledem k tomu, že o účast na newyorském týdnu módy má zájem stále menší počet návrhářů, nepřekvapilo by nás, kdyby byl program daleko komornější. 

London Fashion Week: 19. – 23. února

British Fashion Council se rovněž drží společného plánu. Již v prosinci byl představen prozatímní program, na kterém nechyběly značky jako Ahluwalia, Stefan Cooke, Daniel w. Fletcher, Per Götesson, JordanLuca a Xander Zhou. Objeví se také několik nováčků jako AV Vattev, LYPH a MAXXIJ. Londýn je proslulý mladými talenty a ze všech pánských týdnů módy je vždy nejatraktivnější, takže si můžete být jistí, že se na finálním seznamu objeví další zajímavá jména.