Móda

Překvapivá tvárnost Zuzany Kubíčkové

Obvykle něžné, téměř romantické, někdy dráždivě smyslné, ale vždy velice ženské. Tak bývají popisovány návrhy Zuzany Kubíčkové. Její spolupráce s fotografkou Danielou Pilnou však odhaluje jejich netušenou univerzálnost.
Foto: Daniela Pilná | @diligentmoments
Halenka s vázačkou Pop 2019, rovné kalhoty s páskem Pop 2019, obojí Zuzana Kubíčková; boty, Balenciaga; náušnice, Peet Dullaert.
Jak vznikl nápad fotit s Danielou Pilnou?
Zuzana: Už se známe nějaký čas, ale bližší spolupráce proběhla až minulý rok, když se fotila letní limitovaná kolekce Pop. Líbí se mi, jak Daniela fotí, hlavně to, že věci vidí a spojuje jinak, než jsem zvyklá. Kolekce Pop může na někoho působit klasicky, elegantně, možná moc dámsky a Daniela ukazuje potenciál její tvárnosti. Je to pro mě osvěžující, protože se ukáže škála možností. 
Foto: Daniela Pilná | @diligentmoments
Vlevo: zelený korzet AW 2017, klobouk s peřím Couture 2019, kalhoty AW 2015, vše Zuzana Kubíčková.
Vpravo: krajkový top s volnými zády Couture 2019, kalhoty Pop 2019, krajkový šátek Pop 2019, vše Zuzana Kubíčková.
Na čem aktuálně pracujete? 
Zuzana: Samozřejmě se připravuji na příští týden a pracuji na nové couture kolekci pro MBPFW. Současně chystáme pop-up shop, který začíná hned po fashion weeku, 11. září. Bude trvat čtrnáct dní v CafeCafe a kromě letošní kolekce Pop a základní černobílé řady představíme také nová hedvábná pyžama ve třech barevných provedeních a nové šifonové šaty ve čtyřech barevných provedeních. Současně 11. září spouštíme e-shop, fotíme kolekci a paralelně pracujeme na zakázkách, běžný chod ateliéru se kvůli fashion weeku nemůže zastavit. 
Foto: Daniela Pilná | @diligentmoments
Dlouhé růžové šaty z křišťálové sítě Preciosa s rukávy lemovanými peřím Couture 2019, Zuzana Kubíčková x Preciosa; náušnice, Peet Dullaert
Danielo, proč jste zvolila analog a polaroid?
Daniela: Focení na film mi bylo představeno už během krátkých studií reklamní fotografie na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Dali nám do ruky klasické fotoaparáty a „předveďte se“. Černobílé snímky jsme si vyvolávali a zvětšovali dnem i nocí sami. Přiznám se, že jsem tenkrát byla jako v Jiříkově vidění. Práce s digitálem byla v nedohlednu, a tak jsem studia po prvním roce přerušila, neměla jsem ve dvaceti mentalitu ani rozhled sladit se s očekáváním kantorů. Malý Olympus Mju II a polaroid jsou však se mnou dodnes.
A proč jste si jako místo pro focení vybrala Ingredients Store?
Daniela: Je to místo, které by měl pro potěchu smyslů vidět každý. Po mé první návštěvě jsem si okamžitě řekla, že by mi bylo ctí zde fotit. Jsem velice ráda, že se tak stalo.
Foto: Daniela Pilná | @diligentmoments
Klobouk s peřím Couture 2019, modrý korzet AW 2017, černá zavinovací sukně s výšivkou Pop 2019, vše Zuzana Kubíčková; náušnice, Peet Dullaert
Co vás inspirovalo?
Daniela: Se Zuzanou Kubíčkovou se mi v poslední době daří čím dál častěji spolupracovat. Její oblečení vidím v ateliéru přirozeně promíchané, proto mě napadlo spojení řady Pop by Zuzana Kubíčková s couture kousky. Přijde mi, že lidé využívají buď jedno, nebo druhé, přitom její oblečení svádí ke kombinaci, která může být éterická nebo silně business a dominantní.
Prohlédněte si, jak Daniela interpretovala Zuzaninu tvorbu a poukázala na mnohdy překvapivou tvárnost jednotlivých modelů.
Foto, styling: Daniela Pilná
Modelka: Otília / Elite Bratislava
Make-up: Kristýna Hošková
Hair: Markéta Lipšanská
Poděkování: Ingredients Store, Maiselova 41/21