Trendy

Má oblek v ženském šatníku stále své místo?

Poslední módní volby Blake Lively přivádí Fashion Features Editora Vogue na otázku, co dnes znamená oblékat se žensky.
Oblek, smoking, anebo zkrátka tradičně pánské oblečení mi na ženách vždy připadalo prudce sexy. Nejen na snímcích od Helmuta Newtona. Vlastně i na Annie Hall. Nešlo totiž ani tak o střih nebo styling, jako spíš o to, co volba takového outfitu vyjadřovala. Emancipaci. Kuráž. Sdělovala něco, na co byly všechny šaty světa krátké.
Za poslední týden si herečka Blake Lively oblékla variace na pánský šatník hned několikrát. Pravděpodobně v rámci propagace svého nového filmu Nebezpečná laskavost, tedy s ohledem na svou roli. Třebaže vypadala skvěle, nic z výše zmíněného z jejích looků cítit nebylo.
Jsem toho názoru, že dnes je daleko silnější a odvážnější obléct si něco typicky ženského. A možná že je to jen mé neskromné přání, ale osobnosti mají přece možnost reprezentovat a ovlivňovat, tak proč toho nevyužít.
Má tedy oblek stále své místo v ženském šatníku? Nepochybně. Pokud má však vyvolat wow efekt, je třeba, aby byl sofistikovanější. Progresivnější. Současnější. A aby hovořil jasněji. Anebo dát přednost třeba šatům se zvenku našitou podprsenkou z aktuální kolekce Loewe.
Ale možná se mýlím. Možná nejde o nic jiného, než že Lively nosí, na co má zrovna chuť. Pokud je to tak – mea culpa.