Trendy

Z wimbledonských kurtů do ulic. Tenisové šaty pro dokonalé podání

„Tenniscore“ je perfektní mix současné estetiky s retro prvky. Samozřejmě také záleží na tom, jakou érou tenisových úborů se budete inspirovat. Dvacátá léta minulého století, stejně jako wimbledonské kurty dnešních dní hlásají bílou. My jsme se zaměřili na nejstylovější část dresu – na šaty, které ale nemusí být striktně pouze jednobarevné.
Foto: Iconic/Getty images
Bella Hadid odchází z restaurace během 71. ročníku festivalu v Cannes
Původně byla přátelská tenisová utkání příležitostí pro mladé muže a ženy z vyšší třídy poznat své budoucí partnery. Jakási noblesa a elitářství provázejí tento sport a jeho tradiční odívání dodnes. Také profesionální hráči dávali v minulosti přednost eleganci před funkčností dresů. Délka sukní, původně po kotníky, se ale časem zkracovala a zkracovala.
Módní svět je v posledních letech tenisovým oblečením posedlý. Dokazuje to například loňský projekt značky Miu Miu, který vyvrcholil speciálním eventem v New Yorku a Saint Tropez nazvaným Miu Miu Tennis Club, spolupráce Saint Laurent s jednou z předních světových značek sportovního vybavení Wilson nebo nadcházející kolekce Tennis drop 02 značky Sporty & Rich, jež je známá právě pro svou sportovní estetiku kombinovanou s luxusem. Celine zase uvedla La Collection Tennis pro sezonu podzim-zima 2023. Výhodou tenisových šatů je pohodlnost a díky délce a materiálu také jejich přizpůsobení horkému letnímu počasí. I když budete při výběru outfitu pracovat s ryze sportovními šaty, se správnými doplňky je snadno povýšíte na ležérně elegantní look.