Trendy

Kapsáče jsou zpět: Nosí je Hailey Bieber, Gigi Hadid i Emily Ratajkowski

Kalhoty cargo neboli kapsáče možná úplně nejsou tím pravým kouskem, který jste letos plánovali zařadit do svého podzimního šatníku. Ovšem Hailey Bieber, Emily Ratajkowski, ale i Kim Kardashian dokazují, že původně vojenské kalhoty opatřené nespočtem kapes mají čestné místo i v současném světě módy. A co víc, fakt, že jsou kapsáče zpátky, potvrdil i kodaňský fashion week. 
Foto: Getty Images
Hailey a Justin Bieberovi
Foto: Getty Images
Hailey Bieber
Foto: Getty Images
Hailey Bieber
Y2K styl se s velkou slávou vrátil do kurzu, aby se po letech stal hlavním motivem jarních kolekcí letošního roku. V  obchodech se proto opět začaly objevovat kousky, které by většina z nás nejspíše uložila v nejvyšších poličkách skříně. Mezi staronovými favority tak dominují úzké bokovky, cropped topy s kamínkovými logy i zmíněné kalhoty cargo.
Tím, čím byly pro Kate Moss a Naomi Cambell na konci 90. let bílý basic top a džíny, jsou v roce 2022 pro Hailey Bieber, Gigi i Belu Hadid nebo Emily Ratajkowski kapsáče. A všechny je nosí s cropped topy. 
Kalhoty cargo ale nejsou jen pro modelky nebo hvězdy stříbrného plátna, na přelomu léta a podzimu můžou být ideálním společníkem i pro vás. Nakonec možná oceníte i jejich praktičnost a plno kapes, do kterých vklouznou nezbytné maličkosti, jako je lesk na rty, klíče, brýle nebo peněženka. Jaký styl přitom zvolíte, zůstává čistě jen na vás, na trhu je variant spousta. Od neutrálních černých, béžových, khaki, které často natahuje Hailey Bieber; maskáčových, které má zase v oblibě Rihanna, Emily Ratjakowski i Kim Kardashian; až po výrazné barvy. 
Inspiraci hledejte například i ve videoklipu k songu Genie In A Bottle od Christiny Aguilery nebo ikonickými outfity zpěvačky Aaliyah.
Stejně jako za trenčkot i za kapsáče vděčíme britské armádě. Narozdíl od trenčkotu, patentovaného Thomasem Burberrym v roce 1901, který nosili vojácí v době první světové války, se cargo kalhoty začaly nosit až za druhé světové války. Když je poprvé v roce 1938 britská armáda vytvořila, líbivost či oblíbenost byla pravděpodobně tou nejvzdálenější věcí na kterou při jejich tvorbě myslela, důležitá byla především jejich funkčnost. I tak se jejich zdánlivě nelíbívá estetika stala nakonec žádanou a to i na přehlídkových molech. 
Kapsáče nechyběly ani v kolekcích na podzim 2023 skandinávských značek Ganni, Gestuz i Holzweiler na kodaňském týdnu módy, který proběhl tento měsíc. Dá se tedy předpokládat, že pokud je nestihnete unosit letos, můžete se k ním vrátit i v příštích sezónách. Značka Gestuz zvolila například denimový materiál, kdežto Ganni vsadil na klasičtější béžový look. 
Pokud vám připadají moc rozměrné a dáváte přednost upnutějším kalhotám a skinny jeans, nezoufejte, variant už je tolik, že naleznete i styly užší. Kapsáče s osobitým nádechem nabízejí i značky a módní domy jako Off-white, Balenciaga, Blumarine, Tom Ford i Prada.  
Kalhoty cargo už tak neslouží jen pro vojenské fanoušky či turistiku a už vůbec nejsou nošeny jen muži. Správnou kombinací doplňků a sjednocením outfitu jednoduše docílíte trendy stylu. Jak své kapsáče budete nosit vy? Ať už jste minimalisty a zvolíte jednobarevné, černé nebo zvolíte elegantnější, jako třeba ty v saténovém provedení od Toma Forda, inspiraci vám pomohou najít fotografie zmíněných celebrit a jejich streetstylu.