Trendy

Svatba v roce 2019: co na sebe

Svatby letošního léta jsou příležitostí k módním experimentům. Vyzkoušejte puntíky, kraťasy, splývavé kostýmy nebo růžovou od hlavy až k patě. 
S blížícím se svatebním obdobím je pravděpodobné, že už máte jednu nebo dvě pozvánky, které vám každý den připomínají, že nemáte co na sebe. Co si obléci na svatbu v roce 2019? Puntíky, které osloví minimalisty, splývavé kostýmy, které nevyžadují stahovací spodní prádlo, nebo kraťasy šité na míru? Vogue přináší pět nápadů, které vám vydrží i po svatební sezoně.

Puntíky

Minimalistický a jednobarevný přístup se na svatbu nehodí. Nemůžete si vzít černou ani bílou. Řešením jsou puntíky. Inspirujte se u Caroliny Herrery, Marni nebo Richarda Quinna. 

Splývavé kostýmy

Splývavé kostýmy působí uvolněně, aniž by bylo třeba oblékat si šaty. Zkuste to podle Hellessy, přepásané opaskem a se sandálky a hlavně – užívejte si. Tento look totiž nevyžaduje stahovací prádlo.

Růžová

Pastelové barvy od družičkovských kreací osmdesátých let ušly dlouhou cestu. Jemné zmrzlinové odstíny na šatech i kostýmech si užijete ještě dlouho po skončení svatební sezony. Kombinujte s černými doplňky a zkuste tón v tónu. Růžový kostým Salvatore Ferragamo vynikne s purpurovou košilí a fuchsiové lodičky pozvednou šaty Emilia Wickstead.

Košilové šaty

Pro někoho, kdo opravdu nemusí šaty, jsou tu ty košilového typu, jak je předvedly značky Tibi, Pyer Moss nebo Brandon Maxwell. Jsou jednoduchým řešením pro svatby, kam je třeba cestovat, nebo na oběd po obřadu ve městě. V tomto případě se vyplatí nekupovat je oversized. Vyberete si střih, který sedí v ramenou a pase, objem dodá rozšířená spodní část. 

Kostým s kraťasy

Kombinace kraťasy a vesta se vrací na scénu díky Bottega Veneta. Na svatbu je třeba sladěný look, ať už přidáte organzu (Marc Jacobs), nebo budete první na tanečním parketu ve sneakers (Acne Studios). Kostým s kraťasy je tím, co jste si na sobě možná nedokázali představit. Vygooglujte si Kate Moss na svatbě Katy England v roce 2006. Je to inspirace pro ty, kteří nemají  formální oblečení příliš v lásce.