Trendy

Milovaná bandana

Nostalgický doplněk z 90. let se vrací na výsluní. 
Foto: Vogue
Musím se k něčemu přiznat. Myslela jsem si, že už je v životě neuvidím, pak přišel rok 2019 a feed na Instagramu byl plný influencerů s bandana šátky okolo hlavy. Když se začaly objevovat na molech během přehlídek AW20, vypadaly většinou zvláštně. Taková luxusní verze naservírovaná před mladou generaci dychtící po nostalgické módě 90. let. 
Mileniálové milují popkulturu let minulých a účty jako @90s.era, @90sanxiety a @90ssclassy jim poskytují dokonalou inspiraci. Příklad za všechny? Fotky Britney Spears na výletě v Tokiu v roce 1999. Jennifer Aniston a Brad Pitt při prohlídce nového domu v Malibu tentýž rok. Carolyn Bessette-Kennedy během nákupního maratonu v Bostonu. Kromě bandana šátků nechybí ani další oblíbené kousky jako žabky na platformě, cargo kalhoty a vesty. Smartphony neexistovaly a celebrity si mimo červený koberec stylisty jednoduše nenajímaly. 
Foto: Rex Features
John Kennedy a Carolyn Bessette-Kennedy
Foto: Getty Images
Hailey Bieber
Foto: Backgrid
Bella Hadid
Paparazzi fotky jsou dodnes zdrojem inspirace pro mainstreamovou módu. Když se však minulý rok začal tento oblíbený doplněk teenagerů vracet na scénu, vypadalo to dost nuceně. 
Bohužel jsem nedala na rady všech expertů a během karantény si zkrátila ofinu. Mnozí z nás si pohráli s domácím barvením. Ta peroxidová blond barva opravdu nebyl dobrý nápad. 
Obličej jsme pak v zoufalství přejížděli o půlnoci nefritovým rollerem při sledování The Simple Life na YouTube. 
Z bandana šátku se zničehonic stala nutnost k zakamuflování špatného účesu před online meetingem nebo nákupem v supermarketu. Jsem ráda, že jsem ho (znovu) objevila.