Trendy

5 největších trendů z fashion weeku v New Yorku

Od kůže šité na míru k nesmrtelným kostkám, od pohodlných pletenin až k XXL dlouhým róbám a šarlatovým šatům. Podívejte se na 5 klíčových trendů z přehlídkových mol newyorského fashion weeku podle Vogue!

Trend: XXL róby

Kdo s tím přišel: Tomo Koizumi, Marc Jacobs, Rodarte, Christian Cowan
Co je dobré vědět: Je pravděpodobné, že jste také zaregistrovali výjimečnou show vycházející návrhářské hvězdy Tomo Koizumiho na Instagramu, na které se podíleli šéfredaktorka LOVE Katie Grand, make-up artistka Pat McGrath a kadeřník Guido Palau. Společně vytvořili neuvěřitelnou podívanou, s jednou ohromující róbou za druhou. Koizumi nebyl sám, kdo zapojil ozdoby a taft v jasných odstínech. Totéž udělali i další ready-to-wear návrháři jako Marc Jacobs, Christian Cowan, Sies Marjan a Rodarte.
Jak to nosit: Buď si vyproste nebo půjčte Valentino couture, nebo zvolte objemnou taftovou sukni sladěnou s jednoduchou zářivě bílou košili. 
Foto: Go Runway
Vaquera AW19
Foto: Go Runway
Rodarte AW19
Foto: Go Runway
Christian Cowan AW19

Trend: Kůže na míru

Kdo s tím přišel: Tom Ford, Tibi, Zimmermann, Maryam Nassir Zadeh
Co je dobré vědět: Kůže (včetně posledních vegan-friendly variant) je opět v centru pozornosti, vylepšená tak, že se hodí i do kanceláře. Časy oversized kožených bund už minuly, nahradila je kožená saka poloviny devadesátých let, v čele se značkami Proenza Schouler, Tibi a Tom Ford. Každý, jehož šatník stojí na umírněných midi šatech, by se měl podívat na novou kolekci Zimmermann, ve které přitáhly pozornost nákupčích luxusní kožené šaty na míru.
Jak to nosit: Pokud jsou základem vašeho šatníku na míru šité kalhoty nebo dlouhé šaty, stanou se vaším výchozím bodem pro kousky z pravé nebo imitované kůže. 
Foto: Go Runway
Sies Marjan AW19
Foto: Go Runway
Khaite AW19
Foto: Go Runway
Zimmermann AW19

Trend: Návrat ke kostkám

Kdo s tím přišel: Khaite, Oscar de la Renta, Marc Jacobs, Priscavera
Co je dobré vědět: Podzimní a zimní sezona přinese nový přístup k rozměrné siluetě ve stylu osmdesátých let. Podle newyorských návrhářů se zároveň ve značné míře uplatní kostky, a to i na našich outfitech do práce, jak jsme mohli vidět u značek Khaite a Coach. Oscar de la Renta a Marc Jacobs zase ukazují svěží pohled, jak přistupovat k večerním šatům, zatímco Gypsy Sport a Priscavera považují kostky za základní součást šatníku mileniálů.
Jak to nosit: Vyměňte oversized černé koktejlové sako za tvídové a přepásejte kontrastním páskem.
Foto: Go Runway
Oscar de la Renta AW19
Foto: Go Runway
Khaite AW19
Foto: Go Runway
Coach AW19

Trend: Pletené šaty

Kdo s tím přišel: The Row, Brock Collection, Ekhaus Latta, Michael Kors, Proenza Schouler
Co je dobré vědět: Úplety hrály na přehlídkových molech newyorského fashion weeku hlavní roli. Od úzkých žebrovaných pletených šatů (Proenza Schouler) až po hřejivá ponča (Tory Burch). Vlněné šaty se jeví jako jedna z klíčových věcí, které si na sezonu podzim - zima 2019 musíte pořídit.  
Jak to nosit: Zapomeňte na obrovské kožešiny a kupte si o dvě čísla větší svetr ke kolenům, outfit nezapomeňte sladit s velkou pletenou šálou přes ramena.
Foto: Go Runway
Kate Spade AW19
Foto: Go Runway
Lou Dallas AW19
Foto: Go Runway
Gabriela Hearst AW19

Trend: Šarlatové nejen večerní

Kdo s tím přišel: Michael Kors, LaQuan Smith, Tory Burch, Brock Collection
Co je dobré vědět: Ať už jste zatvrzelá romantička, kterou přitahují balonové rukávy, nebo jen hledáte koktejlky, které zaručeně přitáhnou pozornost, na newyorském fashion weeku se našly jasně červené šaty pro všechny. Od elegantního prošívání Oscara de la Renty po zářivé flitry Hellessy hodné kouzelníka ze země Oz. Ultimátní statement ženskosti je zpět!
Jak to nosit: Nenechávejte si šarlatové šaty na večírky. Kontrastní pár vysokých kozaček (vyzkoušejte patchworkovou kůži podle Michaela Korse) zjemní jasně červené odstíny pro denní nošení. 
Foto: Go Runway
LaQuan Smith AW19
Foto: Go Runway
Hellessy AW19
Foto: Go Runway
Oscar de la Renta AW19