Trendy

Pět stylingových triků, které oživí jarní šatník

S jarem roste chuť experimentovat a vnést čerstvý vítr do šatníku. Zkuste to s našimi stylingovými tipy, které posunou vaše outfity na novou svěží úroveň. 
Foto: Peter Do, Givenchy, Prada
Může to znít jako banální poučka, ale osvěžit si šatník na novou sezonu nemusí rozhodně znamenat spousty nakupování. Někdy se může stát, že přesně to, co váš styl vylepší, vám už v šatníku dávno visí nebo leží. Co za tím je? Samozřejmě důvtipný styling! Ať už jde o barevnou kombinaci, siluetu, délku, nebo specifický styl nošení pásku, v mnoha případech jsou to drobnosti, které dokážou udělat z obyčejného outfitu model jako z přehlídky. Jako příklad poslouží virální look Bottega Veneta z kolekce na podzim – zimu 2022/23 – obyčejná flanelka a džíny, a přesto ve své jednoduchosti tvoří neskutečně silný look.

A ačkoli se Instagram stal nepřebernou vitrínou stylingových nápadů a všemožných triků, ty nejoriginálnější zdroje inspirace jsou rozhodně na přehlídkových molech. Právě tam totiž dostávají příležitost vyzkoušet si zajímavé a nové postupy stylingu ti nejkreativnější ze špičky módní branže, nabízejí nám čerstvý pohled na tradiční kousky a vyzývají nás, ať k nim zkusíme přistoupit jinak. Samozřejmě každý brand a kreativní ředitel či ředitelka mají svůj unikátní styl, a je proto dobré najít značky, které se nejvíce snoubí s vaším osobním stylem a přístupem k módě.
V redakci máme jasno, že co se nových nápadů týče, určitě se vyplatí opisovat u Miu Miu nebo Prady. Pro sezonu jaro – léto 2024 i podzim – zima 2024/25 přišly tyto brandy s inovativním high-fashion přepracováním klasických kousků, jako je polo top nebo objemný blejzr. Klíčovou referencí pro nadcházející sezonu je také The Row, hlavně co se týče siluet: Zaujaly nás především sukně v délkách kolem kolen doplněné o nezastrčená trika nebo ležérní pláště. Přidejte síťované vrstvení Driese van Notena a sukně přes kalhoty à la Peter Do podle devadesátkového trendu a máte tu perfektní line-up stylingových nápadů na jarní outfity.
Pokud tedy chcete příval čerstvých nápadů, které dodají vaší skříní tu správnou infuzi energie, scrollujte níže a inspirujte se našim moodboardem na letošní jaro.

Triko s dlouhým rukávem přes košili    

Foto: dries van noten

Sukně přes kalhoty  

Foto: Peter Do

Co takhle průhledné ponožky? 

Foto: Givenchy

Midi sukně a polo triko  

Foto: the row

Oversized sako s páskem   

Foto: Prada


Článek vyšel původně na Vogue.co.uk.