Přehlídky

Potká se hrdinka romantické komedie, princ Harry a sedmdesátiletá doktorka. To je Miu Miu show

Nová kolekce Miu Miu se vrací ke stěžejním momentům dětství a dospělosti skrze šatník, kterým nás provedly mezinárodní superstars od hereček a zpěvaček po sedmdesátiletou lékařku s vášní pro Pradu.
Foto: MIU MIU
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MIU MIU
Princ Harry, hrdinka z romantické komedie Richarda Curtise a sedmdesátiletá doktorka posedlá módou sedí na baru… Ehm, potkají se na přehlídkovém mole… O.K., tenhle vtip nemá pointu, protože to není vtip! Je to rychlé shrnutí obrovského a hvězdného obsazení přehlídky Miu Miu na sezonu podzim – zima 2024/25 v Palais d’Iéna v Paříži. Nechyběly průkopnické herecké talenty jako Kristin Scott Thomas nebo Luther Ford známý z The Crown, britská hudebnice a Vogue cover star (ahoj, Little Simz!) a šanghajská sběratelka Prady a Miu Miu, lékařka Qin Huilan, oslovená přes Instagram.

U Miu Miu není hvězdný cast výjimkou. Na přehlídce pro jaro – léto 2024 se objevila ikonická britská supermodelka Rosemary Ferguson a popstar Troye Sivan, tu na podzim – zimu 2023/24 otevřela Mia Goth a zavřela Emma Corin. Miranda July a FKA Twigs si pak daly přehlídku jaro – léto 2023. A když se podíváme ještě dále, na kolekci resort 2019, neujdou naší pozornosti Uma Thurman, Kate Bosworth a OG Miu Miu girl Chloë Sevigny, která pro tenhle ikonický label nešla přehlídku od roku 1995!

Přehlídkové molo na sezonu podzim – zima 2024/25 bylo nabušené talentem, ať už tím časem prověřeným, nebo zbrusu novým. Dokonalá synergie v obsazení přehlídky s vyzněním kolekce, která obsahovala tropy typické pro dětství a dospělost a o nichž v přehlídkových poznámkách Miu Miu referuje jako o „střídání různých typů oděvů, které odrážejí vývoj charakteru jak osobního, tak univerzálního“. A další a další ikony: Hudebnice Ethel Cain a Angel Haze, americká herečka Jasmin Savoy Brown, francouzský baleťák Guillaume Diop a osmašedesátiletá  španělská herecká ikona Jasmin Savoy Brown, která si mimo jiné zahrála v Miu Miu Women’s Tales.

A v čí skříni z tohohle pestrého a kreativního castu bychom se prohrabali nejraději? Rozhodně v té, co patří šanghajské sedmdesátnici, lékařce Qin Huilan, jejíž posedlost Pradou a Miu Miu je díky sociálním sítím globálně známá. Právě přes zprávu na Insta ji kontaktovala i značka Miu Miu: „Kdo by to byl řekl, že v mém věku budu dnes stát tady na tom pódiu? Já ne! Podívejte, to je Paříž, to je runway Miu Miu!“ napsala na Instagram po přehlídce. Tak snad na tenhle romantický přehlídkový happy-end upozornila Kristin Scott Thomas Richarda Curtise. To by byl biják!
Text původně vyšel na vogue.co.uk