Trendy

Nejlepší silvestrovské šaty jsou overal!

Žijeme v době zapomnění. Kdyby si totiž dnešní mileniálky pamatovaly přiléhavé sportovní overaly Jane Fonda, nepíšu tento text. 
Na hranici vkusného střihu a konceptuálního objektu usilují o pozornost širšího publika, dobrou reklamu jim dělá Kim Kardashian a my o nich ne a ne přestat mluvit. Přece víte, o čem je řeč, ne?! O přiléhavých Balenciaga kompletech a overalech. Proč jsou ideálním outfitem na silvestrovskou party? Protože tentokrát můžete vypadat ještě lépe než Kim, stačí si věřit (cítíte ten háček?).  
Foto: Getty Images
Kim Kardashian v modelu Balenciaga na Met Gala, 2021
Tělo je dennodenním tématem dneška a tak, když se objeví kus, který jej bezezbytku a bez uzardění předkládá v celé šíři i délce, fascinuje nás, budí ze spaní a toužíme jej replikovat. Tím, že Kim dorazila na červený koberec Met Gala 2021, tedy na místo, kde každý nastavuje svou tvář, s tváří zahalenou (a naopak tělem exponovaným), dala najevo, že víc jak její pohled jsou křivky jejím hvězdným podpisem. To je celkem inspirativní. K tělu se obracíme skoro každou hodinu, prosíme jej o odpuštění, motivujeme ho k výzvám, anebo klidně i trestáme za hříchy mysli. Proto jej ke konci roku stačí jen vyzvednout.
A ani nemusí jít o nic těžkého. Pokud chcete recesi, navlečte si staré legíny z Háemka, pokud chcete skutečně propracovanou repliku Kim Kardashian, obraťte se na Net-a-Porter, kde prodávají kus po kusu. Řetězce ale na sebe nenechaly dlouho čekat. Japonské MUJI i Urban Outfiters nabízejí zcela zdařilé kopie už teď legendárního stylingu.
A licenčních právníků se nebojte, soudobá recyklační kultura nás přece učí rozdíl mezi kopii a imitací. Kopie je tendenční řešení, tedy výrobek sledující trend, zatímco falzum či padělek zas produkt, který vás má přesvědčit, že si kupujete originál. Za kopie se proto můžeme stydět, ne se jich však štítit, falzum je naproti tomu skutečný hřích.
A dalším pravidlem nejen digitální kultury je, že kopie někdy může snadno předčít originál. Pokud tak chcete ty roční deseti tisíce za členství v pilates klubech konečně proměnit ve hmatatelný důkaz místo slibů, přestaňte číst a rychle do elasťáků. Teď tak můžete učinit bez pocitu provinění a ještě „ve jménu módy“.