Trendy

Módní revival desetiletí: Legwarmers. Takhle je nosí celebrity

Jako by snad ani nikdy nevymizely. Legwarmers, původně funkční doplněk tanečníků, jsou žhavý hit. Takhle je v rámci estetiky balletcore nosí třeba Bella Hadid nebo Dua Lipa. 
Foto: Getty Images
Kristen Stewart
V 80. letech byly tyhle dnes ikonické návleky spojovány s jasnými barvami, spandexem a sportovními dresy. Ať žije aerobik. V půlce devadesátek ale jako by na ně všichni zapomněli. V nultých letech se legwarmers vrátily skrze fitness trendy, avšak opět jako ryze funkční prvek. Dnes jsou zpět díky generaci Z a její zálibě v Y2K módě.
Svým retro šarmem a módní všestranností legwarmers nadále poutají pozornost dokazujíce, že některé trendy zkrátka odolávají zkoušce času. Pokud je obléknete, myslete na texturu a barvy, dejte průchod šíleným variacím jako z animovaných filmů a čím chlupatější, tím lépe. Nebo ještě jinak: Čím barevnější, tím lepší. Go big or go home v případě legwarmers platí dvojnásob.  

A tady jsou klíčové momenty z přehlídek, kampaní a street stylu, které vás mohou inspirovat: Ed Hardy by Siberia Hills: Iris Law se stala tváří této excentrické kampaně, ve které vynesla legwarmers s plyšovými botami. Billie Eilish na loňský červený koberec MTV VMAs natáhla legwarmers s veganskými loafers Rombaut. A nejčerstvěji Bella Hadid, která byla viděna v Malibu během oběda se svojí mámou Yolandou právě v legwarmers s pruhovanými vintage šaty od Chanelu.