Trendy

Silonky jsou nové kalhoty a podkolenky zas nové silonky. Je to jasné?

Když přijmete základní premisu, totiž že v módě zkrátka některé věci nedávají smysl, pochopíte i znění titulku.  
S blížícím se koncem roku sociální sítě znovu hoří diskusí na téma, co ze současných módních evergreenů v novém roce takzvaně zrušit. Někteří hlasují pro tenisky Adidas Samba, jiní pro kabelky Jacquemus. Já bych dal hlas mokasínům Prada, ale zcela upřímně i podkolenkám. Infantilní, nebo effortless? Doplnit druhý z obou přívlastků mi dalo skutečně zabrat. 
Blair Eadie, influencerka se dvěma miliony sledujících a on-line hokynářka s vintage modely, nosí podkolenky nejméně dvakrát do týdne, stejně jako Iris Law. Podlehly trendu z minulé zimy, který vykoply kolekce od Miu Miu nebo Acne Studios a letos do brány dovedl Dior či Louis Vuitton. 
Do trendbooků se podkolenky dostaly s microtrendem balletcore, který všem vysvětlil, do čeho se ženy oblékaly před vyvinutím silonu, tedy polyamidového vlákna typu 6, jak zněl původně technický název materiálu. A kontrast zdánlivě syrového úpletu a lehkých hedvábných sukní začal bavit celý internet.  
Nečastější kombinací jsou jakési latté vrstvy, tedy varianta ultra béžového stylingu, v němž se krémové holínky Chanel začaly na instagramových postech objevovat v doprovodu krémových punčoch. Ajajajaj! Toho se vyvarujte. Podkolenky mají být o napětí, o nepříčetnosti, o ležérnosti, o vzdoru. Tím pádem dejte průchod barvám, krajkám i nahotě.