Trendy

Tyto trendy kalhoty jsou skvělou alternativou šatů i skinny jeans

Éra skinny jeans je už definitivně za námi, ať se vám to líbí, nebo ne. Ty správné kalhoty roku 2023 (stejně jako příštího) jsou široké a hodně dlouhé.
Foto: Getty Images
Široké a hodně dlouhé nohavice jsou stejně pohodlné jako šaty, ovšem mnohem populárnější než jakýkoliv jiný střih. A protože nic nenaznačuje, že by se ty úzké a na tělo měly vrátit na scénu v roce 2024, ultra módní puddle pants by neměly ujít vaší pozornosti.

Puddle pants: Trendy kalhoty, které nahradily skinny jeans

Stejně jako mnoho jiných trendů, i puddle pants úzce souvisí s módou 90. let a estetikou Y2K. Jejich původ můžeme vysledovat do roku 2013, kdy v Londýně Gareth Pugh ukázal černé kalhoty tak dlouhé a široké, že za Jourdan Dunn vlály jako maličké sukýnky. Další roky designéři a stylisti jen sem tam laškovali s myšlenkou udělat z nohavic až na zem ten klíčový střih. Vloni se zvedla první pořádná vlna, která letos ještě znásobila a přelívá se do roku 2024.
Kdybyste po Googlu nebo AI chtěli překlad puddle pants, dostanete minimálně jednu větu. V češtině se víc hodí popis široké a extra dlouhé, protože „kalhoty do kaluže” nezní zrovna jako něco, co byste chtěli nosit. I když doslovný překlad perfektně vystihuje realitu (ano, měly by být tak dlouhé, že jejich lem vymácháte v kaluži), držme se raději anglického výrazu.

Jak nosit puddle pants ve dvacátých letech

Puddle pants jsou klíčovou součástí kolekcí podzim – zima 2023/2024 i jaro – léto 2024, nosí je celebrity včetně princezny Catherine, Kylie Jenner, Hailey Bieber, Duy Lipy atd., hvězdy street style scény a módní influencery nevyjímaje. Díky své délce tvoří od kotníků dolů dojem rozbouřené vodní hladiny a vzhledem k faktu, že se zezadu dotýkají země, působí bezstarostně, pohodově a mají nepopiratelnou lehkost. I když je zkombinujete s klasickým blazerem, bílou košilí a ultra business doplňky, i tak v nich nebudete vypadat upjatě. Nosit je můžete s teniskami, kozačkami s plochou podrážkou, hodí se k nim sandály, martensky i jehlové podpatky. Efekt zůstane pořád stejný.
Jak nosit puddle pants? Jak chcete, fantazii se meze nekladou. Velmi záleží na materiálu a příležitosti. Široké a dlouhé modré džíny jsou stejně univerzální jako hladké tmavé kalhoty. Na přehlídce Burberry jste je mohli vidět jako bokovky s kratším topem a bundou inspirovanou vintage uniformami. Alberta Ferretti se soustředila na prázdninovou náladu a pruhované nohavice zkombinovala s poloprůsvitnou halenkou. U Ami se puddle pants objevily jako součást trojdílného kostýmu.
Princezna Catherine si je oblékla s blankytně modrým svetrem a špičatými botami, s červeným kabátem, khaki sakem přes bílé tričko a klasickými lodičkami na jehlových podpatcích. Bella Hadid široké a dlouhé nohavice nosí s kardiganem i crop topem. Kylie Jenner s maxi kabátem, Kendall se vším již jmenovaným plus džínovou bundou.

Kde koupit puddle pants

Kde najdete ty správné kalhoty, ve kterých bude doslova vymetat ulice a všechny důležité večírky? Následují nákupní tipy berte jako miniaturní ochutnávku trendu, ještě nabere na síle. Ta si rychle vyberte ty svoje puddle pants, ať jste zase o krok napřed.