Trendy

Svatební (nejen) šaty pro civilní obřad, ve kterých se budete cítit výjimečně

Ne každá nevěsta touží po velkých bílých šatech a ne všude se velké bílé vyjímají dobře. Na stále populárnější skromné obřady na radnici uprostřed pracovního dne se víc hodí midi šaty nebo minimalistický kostým a další možnosti, které vám dovolí volný pohyb a maximální komfort bez zbytečné okázalosti a stresu. 
Foto: Donatelle Godart
Bílý kalhotový kostým, DONATELLE GODART
Výrazné barvy, obrovské mašle ve větším než malém množství, výrazně vrstvené sukně, květinové výšivky a 3D aplikace definují svatební trendy roku 2024. Ovšem když přijde na malou intimní událost, dlouhé a okázalé šaty nemusejí být nutně tou nejlepší volbou. Alternativnímu dress codu nahrává i fakt, že civilní obřad na radnici sám o sobě nebývá tak opulentní jako svatba v kostele a princeznovská róba v takovém prostředí působí jako pěst na oko.
Ať už se chystáte uzavřít manželství, nebo partnerství (nemohli bychom se konečně shodnout na tom, že oficiální svazek dvou lidí bude mít jeden název a přinášet s sebou stejná práva a povinnosti?!) na úřadě a zároveň trváte na bílé, zde najdete 30 tipů na elegantní oblečení, v němž se budete cítit výjimečně a pohodlně zároveň.

Bílé midi šaty

Nejoblíbenější délka šatů na civilní obřady se stále drží mezi koleny a kotníky. Hladké nebo lehce zdobené midi šaty oceníte nejen na obřadu, ale také na všech společenských povinnostech, které po svatbě bezprostředně následují. 

Bílý kalhotový kostým

Popularita kalhot nošených na slavnostní potvrzení vztahu raketově stoupá, bílé kalhotové kostýmy najdete napříč kolekcemi v mnohem stylech. Ke kalhotám nemusíte mít nutně jen sako – nosí se také vestičky, korzetové topy nebo už zmiňované sako na holé tělo. 

Minimalistické mini šaty

Čistý minimalismus. Pro milovníky jednoduchosti a nadčasovosti je tento trend naprosto dokonalý. Krátké bílé šaty mohou být s rukávy i bez, s odhalenými rameny nebo zády nebo zcela zahalené. Je to na vás, v čem se cítíte nejlíp.

Ani šaty, ani sako

Košilové šaty do práce, sako nebo kabát na svatbu. Proč se držet jen očekávatelného oblečení, když to jde jinak? 

Minišaty s volánky

Trocha romantiky neškodí ani na civilním obřadu. V tomto případě pomohou volánky, řasení, extra objem a jemné zdobení tón v tónu.