Trendy

Pyžama, která budete chtít nosit ven

Nikdy neříkejte nikdy! Tento mikrotrend dožene i zapřisáhlé vyznavače klasické elegance, kteří obvykle neporušují společenská pravidla.
Foto: Getty Images
Stejně jako jsem si před pár lety nedokázala představit, že si na sebe ještě někdy vezmu tepláky (protože jsem se zuby nehty držela hesla Karla Lagerfelda, že tepláky jsou znakem životní prohry), tak jsem nikdy úplně nefandila trendu nošení saténového pyžama na veřejnosti. Prvnímu jsem odolávala až do letošního roku, kdy jsem objevila značku fitness oblečení Better Me a v ní opravdu promyšlené tepláky s vyřešenou oblastí břicha (drží tělo pohromadě a přitom jsou maximálně pohodlné). U druhého jsem sebrala odvahu a začala nosit pyžamové kalhoty do práce, na přehlídky i fancy večírky. A nikdo si toho nevšiml, pokud tedy vynechám snídani v Château Mcely, kam jsem dorazila v kompletu od Sleeper s peříčkovým lemováním na kabátku i kalhotách. Díky tomuto detailu opravdu nejde fakt, že jde o pyžamo, přehlédnout. Ostatně sama značka ho označuje za party pyžamo, tak co. 
Přiznejme si, že luxusní hedvábné pyžamo v sobě má cosi okouzlujícího. Ten moment na konci dne, kdy se do něj převléknete a rázem ze sebe odhodíte veškerý stres, působí až terapeuticky nebo přinejmenším dost uklidňujícím dojmem, abychom se na něj zas a znova těšili. Přestože na trhu najdete spoustu pohodlných a krásných bavlněných a flanelových kompletů na spaní, nic se nevyrovná kvalitnímu, heboučkému hedvábí. Designéři o této slabosti svých zákaznic moc dobře vědí, a tak zařazují do kolekcí pyžama z pravého hedvábí a lákají nás, abychom v nich chodili nejen do ložnice, ale kamkoliv a kdykoliv. 
Zmiňovaná značka Sleeper si právě na komfortním a uklidňujícím pocitu postavila celý byznys. Dnes její pyžama patří do povinné výbavy nejen módních influencerů a celebrit, ale všech, kdo milují luxus 24/7 a také rádi experimentují se stylingem. Podívejte na sociální sítě, kde najdete obrovskou spoustu inspirace, jak Sleeper pyžama nosit. A to ani nejsou ušitá z hedvábí, ale z certifikované eko-tex viskózy a z dalších udržitelných materiálů.
Expertkou na hedvábné košilky a pyžamové komplety je Olivia Van Halle, designérka, která si právě na tomto sortimentu vybudovala jméno. Sama nosí kalhoty od pyžama s vysokými podpatky a pyžamové kabátky místo košile přesně po vzoru Coco Chanel, která tento trend nastolila ve 20. letech minulého století. A ví proč. Její kreace jsou stejně pohodlné jako elegantní. 
Nikoho asi nepřekvapí, že stylová pyžama se najdou u značek jako Agent Provocateur, La Perla nebo Kiki de Montparnasse. Pozadu ale nezůstávají ani brandy jako Intimissimi nebo Arket. V následující galerii najdete celou řadu tipů na elegantní pyžama v různých cenových kategoriích, které můžete směle nosit ven a vaši kolegové ani nemrknou. Tedy za předpokladu, že nenakráčíte do kanceláře v šortkách a tílku. Komplety rozdělte na jednotlivé kusy a s těmi si pak hrajte v rámci svého stylingu.