Trendy

Bílé šaty jsou víc než trend. Proč je taky potřebujete mít v šatníku

Na bílých šatech je cosi křehkého a silného zároveň, proto se bez nich neobejde žádný kapsulový šatník. Podle střihu, délky a detailů s nimi totiž můžete vytvářet nekonečné množství kombinací. LWD jsou více než sezonní trend, oceníte je 24/7 za každého počasí.
Foto: AMG
Kolekce jaro - léto 2024, AMG
Pryč jsou doby, kdy bílé šaty patřily jen do kostela a nevěstám. Stačí se podívat na jakoukoliv událost s červeným kobercem, abyste zjistili, že bílé šaty převažují nad těmi černými. A nejde jen o společenské příležitost. LWD – little white dress – jsou stejně univerzální jako ty černé a zároveň mnohem lichotivější, protože dodávají do tváře světlo a zář, v níž pokožka vypadá vyhlazenější a celkově odpočatější. V aktuálních kolekcích jaro – léto 2024 najdete bílé šaty ve všech délkách a stylech od absolutního minimalismu po vyšívané modely s nařasenými rukávy a širokými sukněmi. Nosit bílou uprostřed horkého léta se bere jako samozřejmost, ovšem i když se teploty pohybují kolem deseti stupňů, mají bílé šaty své místo. 
Ostatně stejně jako bílé džíny, i bílé šaty vyjadřují jasný postoj a vnášejí do šedi všedních dnů optimismus a lehkost. Stačí se podívat na přehlídková mola a minimalistické bílé šaty od Versace, Gucci, Chloé, Odeeh, Courrèges, košilové Dior a BOBKOVA, s třásněmi od Alberty Ferretti a Jil Sander a nápady a inspirace na styling se začnou jen hrnout. 
Bílé šaty obecně stírají hranice mezi styly a sezonami. Mohou být stejně dobře ve western stylu, jako sportovní, vintage, na festival, do práci i na divokou party. Jejich univerzálnost dává maximální prostor k experimentování. Můžete si je obléct s teniskami, stejně jako ke kovbojským kozačkám. Klasické mokasíny jim sluší stejně jako metalické balerínky. Právě díky doplňkům se mohou proměňovat a přizpůsobovat aktuálních trendům i náladě. Stačí je prostě mít v šatníku a začít je nosit. Byla by škoda čekat až na prázdniny.
Kde koupíte bílé šaty, které překonají sezonu, s nimiž můžete vykročit poránu do práce a během dne je proměnit v outfit na večer? Nejdříve si ujasněte délku sukně, kterou preferujete a nosíte nejčastěji. Zde jsou nákupní tipy na maxi, midi a minišaty ve sněhově bílé.

Midi & maxi šaty

Bílé minišaty