Trendy

Bezchybné módní kombinace na prodloužený víkend i celé prázdniny

Ať už máte v plánu cokoliv, pořádně se na to oblečte. 
Foto: Christian Vierig/Getty Images
Caro Daur
Od té doby, co se z 5. a 6. července staly státní svátky, milujeme první týden v červenci o to víc. Letos navíc dny volna vycházejí tak, že si můžete udělat hoooodně dlouhý víkend. A protože předpověď počasí napříč celou Evropou je více než slibná, nastal ten nejvyšší čas myslet na prázdninovou garderobu, která bude dost variabilní, abyste nikdy neměli pocit, že nemáte co na sebe, a přitom dost skladná na to, aby se vešla do jedné tašky nebo kufru. 
Vytvořit si ideální kapsulový šatník na celé léto, bez ohledu na to, jak dlouhé volno si plánujete, dlouho nebylo tak jednoduché jako právě teď. Při pohledu na aktuální street style z Milána, Paříže a New Yorku objevíte klíčové dvojice a prvky, které vám poskytnou přesný návod, jak skládat outfity tak, aby se všechno skvěle doplňovalo, a přitom se vlezlo i do příručního zavazadla.
Existenciální krize kvůli oblečení tak rozhodně nehrozí, od toho jsme tu my, abychom vám ukázali, kde začít a na co se soustředit při balení na dovolenou, i kdyby měla trvat jen víkend. Zaměřte se na šestici klíčových prvků a jejich vzájemné kombinace a vždycky budete mít skvělý outfit, ať už jste kdekoliv a děláte cokoliv. Začněme tím nejzákladnějším.

Bílý (crop) top & modré džíny

Stokrát obehraná varianta a pořád funguje. Stačí vyměnit doplňky a tvar slunečních brýlí a máte vystaráno. Letní uniforma par excellence.

Dlouhé propínací šaty

Košilové šaty nebo propínačky. Ať už jim říkáte jakkoliv, jsou tyto šaty jedním z nejvariabilnějších kousků letního šatníku. Dají se nosit samostatně, přes kalhoty nebo jako lehký plášť, když zrovna nepadají teplotní rekordy.

Krátká sukně & vysoké boty

Ideální kombinace na open air festivaly i na fashion week. Klidně ztraťte sukni na maximum, ale boty ať zakrývají lýtka. 

Cargo kalhoty v neutrálním odstínu

Se spoustou kapes a pořádně dlouhými a širokými nohavicemi. Ideálně v khaki odstínu. Ale to už není, na rozdíl od vlastnictví těchto kalhot, podmínkou.

Bílý kalhotový kostým

Sako, pokud možno oversized, a široké kalhoty. Noste je jako komplet na holé tělo, s crop topem, košilí, samostatně a ze saka si klidně udělejte mini šaty. Volba je jen na vás, jak moc nekonečné možnosti bílého (nebo v odstínu slonové kosti po vzoru Demi Moore na pánské přehlídce Dior) kalhotového kostýmu využijete. 

Velké sako a vysoké podpatky

Když si myslíte, že kalhotový kostým zas tak moc nevyužijete, nezapomeňte si alespoň sako. Noste ho rovnou na tělo jako minišaty spolu s vysokými podpatky po vzoru Victorie Beckham a Dakoty Johnson, a samozřejmě ho dál můžete stylovat přes šaty, k širokým nohavicím, cargo kalhotám, přes tílko a šortky. 
Bon voyage!