Street style

London's calling aneb to nejlepší z londýnských ulic

Co se nosí v ulicích britské metropole? Nebo ještě jinak – co se nosí v ulicích, když ve městě probíhá londýnský fashion week?
Patnáctimilionové město je známé diverzitou a rozmanitostí. Tato fakta se samozřejmě propisují i do tamější módy, která je inovativní, unikátní a reflektuje celou Británii. Včera večer proběhla dlouho očekávaná přehlídka Burberry, jež představila značku v novém světle pod vedením kreativního ředitele Daniela Lee. Modelové a modelky s termofory pod paží byli oděni do kostkovaných plédů odkazujících na britskost kolekce, přičemž oversized siluety jsou pro značku novinkou.
London Fashion Week sice ztratil svůj hlavní hub – ať už se jednalo o Somerset House, nebo 180 Strand – ale pokud narazíte na místo, kde se zrovna bude konat přehlídka, určitě to poznáte. A podle street style outfitů dokonce i to, o kterého návrháře se bude jednat. Sice je ještě zima, ale fotografové často mezi návštěvníky hledají ty, kteří zosobňují trendy na nadcházející sezonu, stejně jako probíhající show. Takže i když jsme svědky vrstvení a nejrůznějších variant kabátů, potkáváme i otužilce, kteří jsou připraveni na léto. Výběr nejzajímavějších looků najdete v galerii.