Street style

Nejlepší street style z kodaňského týdne módy

Šátky na hlavě ve stylu 90. let, hodně antibakteriálního gelu a social distancing v praxi.
Skandinávci jsou mezi prvními, kteří se opět pustili do fashion weeku ještě před tradičním zářijovým maratonem módních přehlídek. Jak vypadá v post-pandemickém světě? Ochranné masky a social distancing jsou hlavní prioritou, což je patrné i na fotkách. Ulicemi Kodaně proudí daleko menší skupinky, které se nemohou dočkat, až na vlastní oči spatří kolekce na sezonu SS21. 
„Všichni se usmívají, používají antibakteriální gel a neobjímají se. Pro většinu značek znamenalo období pandemie boj o přežití, takže jsem ráda, že opět uvidím nějakou kreativitu,“ říká fashion blogerka Janka Polliani, která město navštívila kvůli práci.
První den fashion weeku se nesl ve znamení značky Ganni, která představila upcyklovanou capsule kolekci ve spolupráci s Levi’s a nejúžasnější letní šaty. 
María Bernad, zakladatelka Les Fleurs Studia, se ukázala v cyklistických šortkách, sandálech a košili s potiskem, zatímco místní hvězda sociálních sítí Emili Sindlev našla inspiraci v Paříži, když na fashion week dorazila s baretem Ganni a kabelkou Chanel. 
„Snažím se chránit zdraví všech, takže si nepodávám ruce ani s přáteli, které jsem dlouho neviděla. Bydlím v Kodani, takže chci podpořit místní značky a kodaňský fashion week,“ prozradil módní editor Mads Emil Grove Møller.
Od šátků na hlavu ve stylu 90. let až po cyklistické šortky, prohlédněte si ten nejlepší street style, který aktuálně Kodaň nabízí.