Přehlídky

Živě z New Yorku: Christian Dior – podzim 2024

Brooklynské muzeum se dnes večer mění v přehlídkové molo, na kterém Maria Grazia Chiuri představí svou kolekci Christian Dior Fall 2024. Sledujte módní přehlídku s více než stovkou modelů oblečení a doplňků, které slibují propojit dvě hlavní města módy s jednou módní ikonou.
Foto: Dior
Pre-fall přehlídky dávají designérům příležitost objevovat nové kultury a nacházet spojníky, které zasadí do nových souvislostí. Maria Grazia Chiuri se tentokrát vydává do New Yorku a její múzou pro rozsáhlou kolekci se stala herečka a módní ikona Marlene Dietrich. Ta se svého času oblékala právě u Diora, s nímž se přátelila. Chiuri ovšem šla ještě dál do minulosti, do dob, kdy Dietrich šokovala svět svým androgynním vzhledem. Právě chlapecké prvky a eklektický šatník posloužily jako výchozí bod pro návrhářku, která od roku 2016 vládne jako první žena jedné z nejslavnějších módních značek světa. 
Těšit se můžeme na strukturovaná saka, široké nohavice, pouzdrové sukně a kilometry zajímavých materiálů od sametu po hedvábný krep. Přehlídka začíná v úterý ve dvě hodiny středoevropského času.