Přehlídky

Seznamte se s 11 novými catwalk stars sezony jaro – léto 2024

Po proběhlých přehlídkách v New Yorku, Londýně, Paříži i v Miláně se představa sezony jaro – léto 2024 zdá být kompletní, modelky proto vyhlížejí pauzu. Letos se mezi nimi vyrojila spousta nových tváří. Seznam jedenácti nejzajímavějších sestavila Hannah Jackson. 
Foto: Getty images, Instagram
Ali Dansky
Věk:
19
Agentura: Society Management, Ford Models, Elite Milan/London
Domov: Tacoma ve státě Washington, USA
Nej přehlídky: Hermès, Dior, Bottega Veneta, Givenchy, Stella McCartney
Díky taneční průpravě má neuvěřitelnou ladnost. Zazářila na show značky Bottega Veneta, ale štěstí měla Ali tuto sezonu i na skvělé závěry, třeba u Dior či Givenchy.
Natalia Byant
Věk:
19
Agentura: IMG
Domov: Los Angeles, Kalifornie, USA
Nej přehlídky: Versace
Natalia, dcera basketbalové legendy Kobeho Bryanta, má ideální výšku vepsanou v DNA. Studentka University of Southern California podepsala smlouvu s IMG už v roce 2021, ale zřejmě ještě čekala na ten správný okamžik. Letos zjevně nastal. Její hvězdná chůze na Versace byla okouzlující. 
Diane Chiu
Věk: 25
Agentura: Key Models, Ford Models, Premium Models, Monster Management, The MiLK Collective, Modelwerk, Freedom Models, FOLIO Management, LeDrew Models
Domov: Vancouver, Kanada
Nej přehlídky: Simone Rocha, Proenza Schouler, Dior, Marni, Loewe, Valentino
Kanadská modla si hledá cestu i do tisku, na kontě má proto i kampaň Prada, Valentino a Versace. Pózovala pro nejuznávanější fotografy včetně Stevena Meisela.
Grace Burns
Věk:
19
Agentura: JBMC
Domov: New York, USA
Nej přehlídky: Alberta Feretti, Adreadamo
Studentka NYU a dcera supermodelky Christy Turlington si hledá cestu na mola. Objevila se v kampani značky Carolina Herrera a na obálkách magazínů HommeGirls a Pop. Tento rok poprvé vykročila na molo na přehlídkách značek Alberta Ferretti a Andreadamo. V době mezi studiem a modelingem vede také vlastní magazín BY GRACE a fotí! 
Violet Hume
Věk:
19
Agentura: DNA
Domov: Los Angeles, Kalifornie, USA
Nej přehlídky: Gucci
Když jí bylo pouhých třináct let, objevila se Violet ve fotografické sérii pro Vogue po boku své matky, modelky Kristy Hume. Nyní je z ní studentka psychologie a umění na Bard College. Od studia si ale často odskakuje k modelingu. Zakončila přehlídku Gucci a s touto značkou má také podepsanou exkluzivitu.
Sascha Rajasalu
Věk:
18
Agentura: Next
Domov: Stockholm, Švédsko
Nej přehlídky: Versace, Saint Laurent, Givenchy, Maison Margiela, Valentino
Tato švédsko-estonská modelka měla během sezony plné ruce práce. Zúčastnila se celkem 27 přehlídek, což je velká změna oproti první sezoně, kdy odchodila jen tři. V minulosti ji pojila exkluzivita se značkami Prada a Miu Miu. 
Angelina Kendall
Věk: 18
Agentura: The Industry, Ford, The Scouted, #specialbeauties
Domov: Sydney, Austrálie
Nej přehlídky: Hermès, Valentino, Givenchy, Chanel, Schiaparelli
Brazilsko-novozélandská modelka byla objevena na Instagramu během pandemie a od té doby ovládá průmysl. Dostala se na obálku Vogue Italia a svou tvář propůjčila i kampaním Versace.
Rania Benchegra
Věk:
28
Agentura: Elite
Domov: Marrákeš, Maroko
Nej přehlídky: Versace, Schiaparelli
Finalistka soutěže Vogue Open Casting měla štěstí na nabitou sezonu. Po podepsání smlouvy s agenturou Elite šla přehlídku Vogue World: London. Pak zamířila do Milána a Paříže, kde se představila na mole pro značky Versace a Schiaparelli.
Yseult
Věk:
29
Agentura: Elite Paris
Domov: Tergnier, Francie
Nej přehlídky: Alexander McQueen, Balenciaga
Francouzská zpěvačka se proslavila poté, co skončila druhá v reality show Nouvelle Star. Kromě úspěšné hudební kariéry se Yseult stala vzrušující tváří přehlídkových mol.
Tara Raani
Věk:
29
Agentura: KEV, AMR, Premium Models, d’management group, Linden Staub
Domov: Edina v Minnesotě, USA
Nej přehlídky: Burberry, Gucci, Coperni, Balmain, Y/Project, Rabanne
Modeling není jejím prvním úspěchem. Po boku Yary Shahidi si Tara zahrála v seriálu Grown-ish. Skvělý začátek její modelingové kariéry se datuje od přehlídky pro značku Burberry.
Hejia Li
Věk:
19
Agentura: The Industry, Ford Models, Brave Models, Premier Models
Domov: Wenzhou, Čína
Nej přehlídky: Ralph Lauren, Saint Laurent, Louis Vuitton, Loewe, Hermès, Valentino, Bottega Veneta, Chanel
I když Li vyrůstala jako sportovně založené dítě, objevila svou vášeň pro modeling už jako teenagerka. Svou premiéru na mole absolvovala na podzimní přehlídce Bottega Veneta v Číně a na přehlídkách jarní módy pro příští rok si odchodila úctyhodných 27 značek.
Tento článek vyšel v originále na vogue.com.