Přehlídky

Leon Dame, zrodila se hvězda?

Pokud se zeptáme, který moment milánského fashion weeku vám nejvíc utkvěl v paměti, většina z vás si určitě vybaví přehlídku Versace. A to hlavně kvůli Jennifer Lopez, která s neuvěřitelnou lehkostí a sebevědomím předvedla legendární zelené šaty. 
Dvacetiletý německý model Leon Dame je pak takovou Jennifer Lopez v prostředí fashion weeku pařížského. Video s jeho seduktivním vystoupením se stalo jedním z nejvíce sdílených napříč všemi fashion weeky tohoto podzimu. 
Foto: Simon James Lee
Choreograf přehlídky Pat Boguslawski
V pozadí této nevšední choreografie je muž mnoha talentů – tanečník, model, herec a fashion choreograf Pat Boguslawski, který spolupracoval s takovými hvězdami jako je FKA Twigs, Victoria Beckham, Tilda Swinton a Kim Kardashian; organizoval přehlídky pro značky Tomo Koizumi a Maison Margiela (celkem k dnešnímu dni se podílel na 7 přehlídkách této značky) a koordinoval kampaně pro Off-White, Versace, Issey Miyake, Tommy Hilfiger, Fendi a Hugo Boss. 
Foto: Thierry Chesnot/Getty Images
Leon Dame, Maison Margiela Ready to Wear Spring/Summer 2020, Paris Fashion Week, 2019
 „Nebyla to jen módní show,“ říká Boguslawski v rozhovoru pro francouzskou Vogue, „byla to show se vším všudy, show v pravém slova smyslu.“ 
Boguslawski se svěřil s tím, že ho vůbec nepřekvapilo, že Leon Dame strhl veškerou pozornost na sebe. Sám John Galliano si ho vybral jako modela, který celou přehlídku zakončí. Že se však stane až takovou globální senzací, nečekal ani on.