Přehlídky

Živé kytice i obaly od sladkostí: nejodvážnější kreace Jeremyho Scotta

Říká se, že méně je více. U Jeremyho Scotta to rozhodně neplatí. Ať už jde o modelky naaranžované jako ty nejkrásnější oživlé kytice, stylizované do vesmírných kostýmů s oranžovými účesy v duchu filmu Pátý element, či o look vytvořený na míru Katy Perry pro poločas Super Bowlu, více je více, a to za všech okolností.
Foto: Jacopo Raule/Getty Images
Moschino, Milan Fashion Week Spring/Summer 2018
Foto: MARCO BERTORELLO/AFP/Getty Images
Moschino, Milan Fashion Week Spring/Summer 2018
Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Jeremy Scott, New York Fashion Week Spring 2016
Každou sezonu je na co se těšit, jeho přehlídky připomínají divoký gejzír barev a tištěných vzorů s odkazem na skoro až kýčovitou pop kulturu; zatím se mu podařilo vzdát hold panence Barbie, My Little Pony, SpongeBobovi i Mickey Mousovi. 
Pamatujete si například na velkolepý konec show Moschino pro jaro a léto 2019, kdy Gigi Hadid uchvátila ve svatebních šatech se závojem, který byl nesen hejnem motýlů? Nebo když modelka Jourdan Dunn dominovala molu ve večerní róbě inspirované obalem čokolády Hershey's Kisses?
Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Moschino, Milan Fashion Week Fall/Winter 2015
Foto: Randy Brooke/WireImage/GettyImages
Jeremy Scott, Mercedes-Benz Fashion Week Fall 2011
Foto: Antonio de Moraes Barros Filho/WireImage/GettyImages
Jourdan Dunn na přehlídce Moschino, Milan Fashion Week Fall/Winter 2014
„Myslím, že jsem byl stvořen pro sociální média,“ řekl návrhář Vogue v roce 2018. „Je to vlastně celé o obrázku, který je menší než velikost dlaně. A to, co má největší sílu a zásah, není černé ani černobílé. Jde o to nebát se barev a být chytrý a odvážný. Moje práce taková byla a vždy taková bude. Jako by mi svět porozuměl a začal mě následovat.“
U příležitosti narozenin Jeremyho Scotta přinášíme jeho nejodvážnější kreace a nezapomenutelné momenty z přehlídkových mol.