Přehlídky

Přímo MBPFW: Rozjetá afterparty mladých designérů

Zlín opět přesvědčil, že se s ním musí v Praze počítat. 
Foto: Alexander Bel (@Alexanderbelph)
Hlavním tématem a zároveň názvem kolekce byla Afterparty. Tři spolužáci z ateliéru Design oděvu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně zpracovali toto téma každý po svém a následně jej propojili do celku. Vytvořili tak vizuálně přitažlivý mix, který předvedly instagramové persony jako Anna Mimieux, Alex Wortex nebo Eva Che. Přehlídku otevřel za tónů Scream & Shout od Britney Spears skvělým hereckým výstupem Boris Král, další spolužák autorů. Předvedl šaty a tričko s leopardím potiskem a nápisem “Sugar Daddy”. Následovala rapperka Sharlota v transparentních šatech levandulové barvy.
Foto: Alexander Bel (@Alexanderbelph)
V kolekci nechyběl samet a spousta flitrů, jak se na každou správnou party patří, síťované a průhledné materiály nebo mikinovina. Detaily jako natržené oblečení, divoké rozparky, topy na jedno rameno nebo vrstvení ramínkových šatů celé kolekci jen přidaly na nedbalém vzhledu oblečení jakoby unaveném po divoké noci.
Foto: MARTIN STEMBERA
Přehlídku uzavírala Vanda Janda se svým psím „milencem“ Chuckem Bassem. Je to čivava a jmenuje se po hlavní postavě kultovního seriálu Gossip Girl. Nadsázka perfektně se hodící do téhle prezentace. Její dramatický look á la černá vdova byl vyroben z průhledného hedvábí ozdobeného reflexními páskami, doplněn byl miniaturní kabelkou a maxi slunečními brýlemi.
Kolekce byla jedna velká zábava - eklektický mix materiálů, barev, tvarů oblečení i vzorů. Spolu s hudbou, make-upem, hereckými výstupy tato hra na tenkém ledě kýče fungovala. Opět mi však na mysl přišla otázka identity, originality a autorství. Kolekcí v podobném, postmoderně namíchaném, záměrně nahodilém a tak trochu trash duchu jsme na letošním fashion weeku viděli několik. Jak moc se navzájem podobají a jak liší, těžko jednoznačně prohlásit. Tahle trojka překvapivě fungovala, ale otázkou zůstává, jak se bude její tvorba vyvíjet dál. Lukáš už na fashion weeku dvakrát předvedl, co jako návrhář umí. Co na to holky?