Filmy

Kdo si zahraje Williama a Kate i vše ostatní, co byste o šesté sérii seriálu The Crown měli vědět

Nové dějové zvraty, obsazení, průběh natáčení nebo termín uvedení na obrazovky. O šesté řadě seriálu The Crown jsme zjistili (téměř) všechno a níže najdete odpovědi na nejčastější otázky.

Kdo ztvární princeznu Dianu a prince Charlese?

Roli princezny z Walesu si i v šesté sérii střihne Elizabeth Debicki. Stejně tak se můžete těšit na Dominika Weste jako Charlese.

Kdo bude hrát prince Williama a Kate Middleton?

Williama si nově zahrají dva herci: zatímco Rufus Kampa ztělesní prince coby teenagera, Ed McVey ho ztvární jako vysokoškoláka. Právě na univerzitě William potká svoji osudovou lásku, budoucí vévodkyni z Cambridge (s níž se ve skutečném životě setkal v roce 2001). Roli Kate Middleton získala Meg Bellamy. U všech jmenovaných půjde o debut na stříbrném plátně.

Kdo další se v nové řadě objeví?

Vrátí se samozřejmě královna Alžběta II., a to v podání Imeldy Staunton. Zazáří i princezna Margaret, kterou hraje Lesley Manville. Nesmí chybět ani Philip, opět v podání Jonathana Pryce. Camillu Parker Bowles si i nyní zahraje Olivie Williams. Roli Dodiho Al-Fayeda získal skotský herec Khalid Abdalla. A přibydou i další jména...

V jakém období se série odehraje?

Předchozí řada seriálu The Crown vyvrcholila v roce 1997, tedy v době, kdy princezna Diana dostala pozvání na romantickou dovolenou do Saint Tropez (později v srpnu téhož roku zahynula). Šestá série by proto logicky měla pokračovat tam, kde skončila — a protáhnout se do roku 2001, ne-li později.

Bude se nová řada zabývat smrtí princezny Diany?

Ano. Již na podzim minulého roku přinesl server Deadline zprávu, že štáb chystá scény odhalující období před datem 31. srpna 1997, tedy dnem, kdy Diana a její přítel Dodi Al-Fayed zemřeli při autonehodě.
Tvůrce seriálu Peter Morgan však vzkázal, že havárie jako taková na obrazovce zrealizovaná rozhodně nebude. Místo toho pravděpodobně uvidíme jen auto, které po půlnoci odjíždí z pařížského hotelu Ritz, s dotěrnými paparazzi v závěsu, přičemž důsledky této honičky následně vyplynou... „Děsili jsme se, že se dostaneme až sem,“ přiznal Morgan, aby dodal: „A i když pokračujeme, je fér přiznat, že je tu určitá úzkost, hmatatelný pocit, že balancujeme na hraně. Je to extrémně citlivá záležitost.“

Jaké další scény můžeme očekávat? 

V rámci jedné z epizod princ Charles přiletí královským speciálem, aby přivezl Dianino tělo do Londýna. Seriál také zachytí Mohameda Al-Fayeda, otce Dodiho Al-Fayeda, jak při přebírání synovy rakve čelí projevům rasismu ze strany francouzských úřadů. 
Již na podzim se však vynořily další fotografie z natáčení. Vyjímala se na nich třeba herečka Debicki v plavkách se zvířecím potiskem (a nejde o náhodu — jde o dokonalou kopii těch, v kterých Diana trávila svoji poslední dovolenou).

Je již k vidění upoutávka?

Zatím ne. Šestá série seriálu The Crown je v současné době ve fázi natáčení. To by mělo probíhat do května nebo června.

A poslední otázka: Kdy se můžeme dočkat uvedení šesté série?

Uvedení ještě nemá oficiální datum, pravděpodobně to ale nebude dříve než koncem roku 2023.