Přehlídky

Vítejte v horském klubu Miu Miu

Když už jsme si mysleli, že nás Miuccia Prada nemůže ničím překvapit, vzala nás na výlet do italských hor. 
Foto: Manuel Sinopoli
Foto: Manuel Sinopoli
Vítejte v horském klubu Miu Miu! Konkrétně v lyžařském středisku Cortina d’Ampezzo, kde se v roce 1956 konaly ZOH. Dnes je z něj neoficiálně nejpopulárnější alpská oblast v Itálii. Spektakulární podívaná s působivým výhledem na zasněžené vrcholky hor je vyvrcholením měsíčního módního maratonu přehlídek.
Pojďme si to ještě upřesnit. Nejedná se o žádný backdrop na Zoom, nýbrž o přehlídku Miu Miu na sezonu podzim/zima. Úzká skupina modelek se procházela na mole o délce 150 metrů, které bylo vyrobené z recyklovaného dřeva. Vypadá to, že Miucia Prada chce všem ukázat, jak má vypadá správná horolezecká výbava. Boty z umělé kožešiny, náhrdelníky s křišťály, pletené nákrčníky a zářivě bílý sníh si užívaly prostřednictvím obrazovek v pohodlí domova také celebrity, jako je Emma Corrin, Simone Ashley z chystané druhé série seriálu Bridgerton a supermodelka Du Juan.
Foto: Manuel Sinopoli
Foto: Manuel Sinopoli
Foto: Manuel Sinopoli
Každá z nich dostala speciální pozvánku v podobě vyřezávané dřevěné krabice, jež obsahovala vlajku na expedici. „Trochu mi to připomíná výbavu do skautského tábora,“ prozrazuje Corrin. Měla pravdu. Celá show nebyla jen o eskapismu paní Prady. Nová kolekce ignoruje romantické kořeny značky a soustředí se na čistě praktickou stránku. Touhu po dobrodružství promítla do pohodlných kalhot na snowboard a oversized prošívaných bund, které jsou jako dělané k tomu, aby tělo ochránily před všemi nástrahami moderního světa.
Miuccia Prada nabízí pohled do světa, který leží daleko za hranicemi našich obývacích pokojů. Nemůžeme se dočkat, až se znovu pořádně zhluboka nadechneme čerstvého alpského vzduchu v postpandemické éře.