Přehlídky

Límečky a růže. Vivetta na Milan Fashion Weeku oslavuje romantickou moderní ženu

Vivetta Ponti představila v Miláně novou kolekci na podzim – zimu 2024/2025 a nechybělo její poznávací znamení, totiž límečky. Ty tentokrát doplnila také motivy růží a mašliček, které jsou stále dominujícím mikrotrendem.
Foto: Vivetta
Kolekce podzim - zima 2024/2025, VIVETTA
Od ženy pro ženy. Když se v roce 2008 vydala módní návrhářka Vivetta Ponti na samostatnou dráhu a po zkušenostech v módním domě Cavalli si založila vlastní značku, nejspíš netušila, že potrvá deset let, než bude svět „ready-to-wear" její romantické a ironické modely. Ráda pracuje s prvky typickými pro ženský šatník i s retro odkazy. Právě sedmdesátkové retro vrací do hry i v aktuální kolekci pro podzim - zimu 2024/2025, v níž nechybí ani její typické límečky, ke kterým přidává mašličky a růže. Výsledek ovšem nepůsobí dojmem panenkovité parodie. Naopak kolekce je to sebevědomá, praktická a vyzrálá. Romantika, hravost a ironie se u Vivetty snoubí s praktičností a nositelností. 

Noční košilky jako ze sedmdesátek

Barevná paleta na sezonu podzim – zimu 2024/2025 je podle ateliéru Vivetta čistá: od černé po jemné odstíny krémových tónů s temně červenými akcenty. Siluety jsou krátké s lehkým protažením a fungují nadčasově. Hra s použitými materiály i samotnými kusy, z nichž se kolekce skládá, vyvolává nostalgický dojem: krepdešínové topy a šortky, šifonová průsvitná pyžama s detaily z krajky, které by klidně mohly hrát v erotickém filmu ze sedmdesátých let. Ale nechybí ani prvky typické pro pánský šatník. Hravost se ukrývá v detailech: mašličky, růže a samozřejmě límečky najdete v každé z Vivettiných kolekcí.
Ta na nadcházející podzim – zimu je sebevědomě hravá, s nádechem starých časů, a přesto aktuální. Vždyť mikrotrend coquette, díky kterému zaplavily v posledních měsících sociální sítě mašličky snad ve všech podobách, je stále na vrcholu. Podobně jako Vivetta, jejíž hvězda stále stoupá.